Rôzne

Tomu sa povie piatok 13-teho: Dajte si pozor na číhajúce policajné hliadky

Policajti v piatok 13. marca vykonajú na území celého Žilinského kraja osobitnú kontrolu zameranú na kontrolu dodržiavania povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti.

Ilustračný obrázok k článku Tomu sa povie piatok 13-teho: Dajte si pozor na číhajúce policajné hliadky
Zdroj: TASR

V rámci objektívnej zodpovednosti nemusí polícia zastaviť vodičov priamo na ceste, ale rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

„Nezabúdajme, na cestách sa navzájom rešpektujme, správajme sa disciplinovane, ohľaduplne, dodržiavajme dopravné predpisy a nepreceňujme svoje schopnosti. Každý z účastníkov cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách,“ uviedol krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Vidieť a byť videný je životne dôležité nielen pre vodičov motorových vozidiel, ale najmä pre chodcov a cyklistov, ktorí sú pri zrážke s motorovým vozidlom oveľa viac ohrození ako osádka vozidla. „O to viac by mali dbať na svoju bezpečnosť. Okrem primeranej opatrnosti je preto potrebné obliecť sa tak, aby nás bolo vidieť aj za zníženej viditeľnosti,“ dodal R. Moravčík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM