Eliška Šándorová Rôzne Správy

TOP 12 TÉM: Politikom ste dali košom, zaujali vás ľudské príbehy i osudy

Uplynulý rok vás v sieti portálov Dnes24.sk najviac zaujali témy, ktoré vám prinášajú naši redaktori z rôznych kútov Slovenska. Tu je prehľad 12 čitateľských top tém.

Ilustračný obrázok k článku TOP 12 TÉM: Politikom ste dali košom, zaujali vás ľudské príbehy i osudy
9
Galéria
Zdroj: pixabay.com

Január

Riaditeľ Základnej školy Mojzesovo-Černík prišiel so skvelým nápadom, ako dať druhú šancu opotrebovaným mramorovým schodom a zároveň svojich žiakov aj vzdelávať. Jedna možnosť bola dať na schody novú dlažbu, len kvôli estetickému vzhľadu, no to sa im videlo zbytočné, preto sa rozhodli pre farebné nálepky na vertikálnu časť schodov.

Február

Polícia v Žiari nad Hronom sa vo februári obrátila na občanov s prosbou o pomoc pri pátraní. Dvanásťročná Nikolka sa podľa policajnej správy vybrala do školy, tam však už nedorazila a domov sa nevrátila… Príbeh stratenej dievčiny najviac zaujal čitateľov, mal, našťastie, dobrý koniec.

Marec

V marci nechýbala ani politika. Top témou mesiaca boli, ako to už býva zvykom, napätia medzi istými „postavičkami“ politickej scény. Prezident Andrej Kiska sa rozhodol pozvať na rokovanie všetkých zástupcov novozvolených parlamentných strán. Stopku dostala Kotlebova strana ĽSNS. Reakcia však na seba nenechala dlho čakať.

Apríl

Trnava a jej špecifické nárečie. Okrem toho, že je odjakživa dosť tvrdé, vyskytuje sa ňom aj veľa pre neho typických slov. Mnohé z nich určite denne používate aj vy. Na ich oprášenie nie je nikdy neskoro!

Máj

Máj sa stal osudným mladým chlapcom. Na ceste medzi Bušovcami a Spišskou Belou v kežmarskom okrese vyhasli životy dvoch ľudí. K nehode došlo podľa polície krátko po polnoci.

Zdroj: Martin Golein/Tatry SOS

Jún

Záver školského roka bol dramatický v Banskej Bystrici. Polícia vyhlásila pátranie po maloletej Miji Anastasii Klimentovej (8). Mija Anastázia mala byť nezvestná „od 28. júna 2016, kedy bola o 7:30 naposledy videná pred Základnou školou na Ďumbierskej ulici v Banskej Bystrici v spoločnosti svojho otca. Otec odišiel s dievčatkom na doposiaľ neznáme miesto."

Júl

Spišiaci opäť ukázali svoju kreativitu. Mladá kapela z Nemešian nahrala chytľavú pesničku. A to v spišskom nárečí. Video sa stalo hitom internetu a oslovilo aj našich čitateľov. Pri natáčaní však muzikanti zažili aj kuriózne, ba priam nebezpečné zážitky.

August

Na benzínovú pumpu chodia zvyčajne tankovať autá, ale tentoraz tam mali naozaj nezvyčajného zákazníka. Internetom sa šírila fotografia z benzínovej pumpy vo Valaskej, na ktorej tankoval vrtuľník.

V OBRAZOCH: Pred 5 rokmi pristál na horehronskej "čerpačke" nezvyčajný zákazník
3
Galéria
Zdroj: Michalka Bubelínyová

September

Na rad prišiel aj náš premiér, a to najmä vo svete. Jeho počiny a výroky si všimli zahraničné médiá. Vyhrážky slovenského premiéra voči Veľkej Británii mu vyniesli tvrdú zahraničnú kritiku – vraj je premiérom iba zázrakom a zaslúži si opovrhnutie…A vraj patrí do basy. Tento článok patril celkovo za rok 2016 medzi najčítanejšie, má takmer 14-tisíc „lajkov“ na sociálnej sieti.

Október

Neďaleko Sabinova pri pohorí Čergov sa v októbri napoludnie udiala veľká tragédia. Podľa svedkov, ktorí hromadne telefonovali na operačné stredisko polície, sa k zemi zrútilo dvojmiestne lietadlo.

November

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo okolo obeda k hrozivo vyzerajúcej nehode. Podľa očitých svedkov biela dodávka spolu s posádkou zletela z cesty dolu kopcom. Zastavila sa až po páde pod kopcom vedľa bytového domu. Na mieste sa ihneď zišli záchranné zložky vrátane odťahovej služby.

December

Ráno na vlakovej stanici v Nitre nastúpite a poobede ste v Prahe. Vlakové spojenie, ktoré doteraz spájalo Trenčín s Prahou rozšírili aj o mesto pod Zoborom.

Ilustračné foto

Top témy roka 2016
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM