Katarína Oravská Krimi

Tragédia na ružomberskej stanici: Žena († 68) prechádzala cez priechod napriek signalizácii, usmrtil ju nákladný vlak!

V železničnej stanici Ružomberok sa stala večer mimoriadne tragická udalosť. Žena († 68) podľa železničnej spoločnosti prechádzala cez priechod napriek signalizácii. Proti 2610-tonovému nákladnému vlaku nemala šancu.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na ružomberskej stanici: Žena († 68) prechádzala cez priechod napriek signalizácii, usmrtil ju nákladný vlak!
Zdroj: Dnes24.sk

V železničnej stanici Ružomberok sa stala večer mimoriadne tragická udalosť.

„68-ročná žena o 20.48 hod. prechádzala z obce Likavka smerom do Ružomberka cez priechod pre chodcov s priecestným zabezpečovacím zariadením (PZZ) – výstražnou svetelnou a zvukovou signalizáciou v riadnej činnosti, teda neoprávnene vstúpila do priechodného prierezu prvej koľaje. Rušňovodič ju ihneď začal upozorňovať výstražnými znameniami, na čo žena nereagovala a následne ju tento nákladný vlak, ktorý mal 31 vozňov a 2810 ton, zrazil a usmrtil,“ uviedla Ivana Popluhárová z Odboru komunikácie GR ŽSR.

Ako pokračovala, následkom tejto tragickej nehody bola od 20.48 hod. do 22.08 hod. prerušená doprava cez železničnú stanicu Ružomberok. Na základe súhlasu polície bola od 22.08 hod. povolená jazda vlakov po párnej skupine koľají s obmedzenou rýchlosťou 10 km/h. Od 22.51 hod. jazdili vlaky bez obmedzenia, zmeškané boli tri osobné vlaky celkovo 60 minút a 3 nákladné vlaky celkovo až 202 minút.

„Aj v tomto prípade ide o zbytočne zmarený ľudský život, a preto ŽSR opätovne poukazujú na nepochopiteľnú nerozvážnosť a ľahostajnosť osôb, pohybujúcich sa v okolí železničných tratí a priecestí, osoby nielenže nedodržiavajú Zákon o dráhach a Zákon o cestnej premávke, ale ohrozujú svoje aj cudzie životy. Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti až kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne,“ dodala Popluhárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM