Ivana Milanová Futbal

Trenčín nás doma porazil najtesnejším výsledkom 1:0

Trenčín sa s Ružomberkom stretol v priebehu pätnástich dní už tretíkrát a od úvodných minút sa na ihrisku bolo na čo pozerať.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín nás doma porazil najtesnejším výsledkom 1:0
Zdroj: TASR

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v utorňajšom zápase 28. kola Fortuna ligy 2015/2016 nad MFK Ružomberok 1:0. Obhajca titulu a líder súťaže zvýšil náskok na čele tabuľky na 9 bodov pred bratislavským Slovanom, ktorý však čaká stredajšie derby so Spartakom Trnava.

Hlasy trénerov

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: „Domácim sme to čiastočne uľahčili. Už v 3. minúte sme inkasovali gól, no napriek tomu sme hrali, ako sme si aj predstavovali. Spoliehali sme sa na brejkové šance. Prvý polčas sme zvládli. Druhý sme šli aj do rizika. Trenčín si vypracoval príležitosti, no verili sme vo vyrovnávajúci gól. Vďaka chlapcom za prístup. Mrzí ma výsledok, pretože bod by bol pre nás výbornou odmenou.“

Martin Ševela, tréner Trenčína: „Bolo to pre nás vydreté víťazstvo. Mali sme dobrý vstup, strelili sme skorý gól. Pokúšali sme sa mať loptu neustále na svojich kopačkách a byť silní v krídelných priestoroch. Škoda, že sme nedali druhý – ukľudňujúci gól. Psychika hrá v živote futbalistu veľkú rolu a dnes sa ukázalo, ako na nej musíme ešte popracovať.“

Zostavy a striedania:

Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Rosa, Boszorád – Ondrek (46. Nagy), Kružliak (80. Ďubek) – Lupták (62. Faško), Sapara, Gál-Andrezly – Lačný Trenčín: Šemrinec – Kleščík, Skovajsa, Lawrence (46. Holúbek), Madu – Koolwijk – Van Kessel (58. Maierhofer), Bero, Rabiu, Kalu – Guba (76. Bala) Gól: 3. Kalu. Rozhodoval: Glova, ŽK: Kleščík, Rabiu, Koolwijk, Skovajsa – Kružliak, Ondrek, 2322 divákov.

Priebeh zápasu

V 2. min hostia nacentrovali, ale nabiehajúceho Gála-Andrezlyho obrana v poslednej chvíli odstavila od lopty. Na opačnej strane loptu potiahol Bero, jeho center sa dostal až na druhú tyč na Kalua, ktorý strelou po zemi nedal Tofiloskému žiadnu šancu – 1:0. V 12. min si na Luptákov center naskočil opäť Gál-Andrezly. Medzi dvoma obrancami si našiel priestor, ale nedokázal trafiť Šemrincovu bránu. Hostia hrozili najmä z brejkových situácií. Jedna z nich sa im vydarila v 19. min, keď Gál-Andrezly prešprintoval obrancu, ale nedokázal zakončiť dostatočne presne a razantne. Hra následne upadla do priemeru a ani jedno mužstvo si nedokázalo vypracovať vyloženú gólovú šancu, hoci vzruch na hracej ploche nechýbal.
Po prestávke začal aktívnejšie domáci tím. V 48. min sa na ľavom krídle uvoľnil Kalu. Jeho technickú strelu vyškriabal Tofiloski končekmi prstov na rohový kop. Aktivita na strane majstra neutíchala, ale obrana tímu spod Čebraťa stála na pevných nohách. Akcie majstra boli až príliš upracované, čo sa potvrdilo v 62. min. Guba dostal loptu do voľného priestoru, v šestnástke našiel nikým neatakovaného Holúbeka, no ten z ideálnej pozície prestrelil bránu. Hosťom v tých chvíľach chýbali sily, bojovnosti však v sebe mali dostatok. V 80. min vyskúšal pozornosť Tofiloského z diaľky Rabiu. V 84. min mohol pokoj na domáce kopačky priniesť Holúbek. V rozhodujúcom okamihu zaváhal a obrana loptu odkopla do bezpečia. Záverečné minúty gól už nepriniesli a tak si Trenčín pripísal upracované tri body.

AS Trenčín - MFK Ružomberok 1:0
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM