Futbal

Tréner Šimčo odchádza z Ružomberka s prehrou

V poslednom kole Corgoň ligy chcel dosluhujúci tréner Ladislav Šimčo vyhrať: ,,Cieľ je jasný. Posledný zápas chceme zvládnuť. Chceme sa umiestniť čo najlepšie." Opak je pravdou. Rozlúčil sa prehrou na domácom trávniku.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Šimčo odchádza z Ružomberka s prehrou
Zdroj: Dnes24.sk

MFK Ružomberok – Spartak Myjava 0:1 (0:0)

Góly: 65. Kosík. Rozhodoval: Šuniar, ŽK: Černáček (Myjava), 1233 divákov

MFK: Zich – Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek – Bielák, Bartoš (82. Serečin) – Š. Pekár (89. M. Nagy), Almaský (71. L. Lupták) – Ďubek – Lovás Spartak: Székely – P. Ďuriš, Častulin, Černáček, Kumančík – Daniel, Marček – Pelegríny (64. Bruško), Šulek – Sládek (80. Z. Harsányi) – Urgela (60. Kosík)

Oba tímy od začiatku behali a snažili sa o svižný futbal. Vo finálnej fáze to ale na oboch stranách škrípalo a do prestávky sa hra zväčša odvíjala len medzi šestnástkami. Zaujímavejších momentov v prvom polčase bolo poskromne, medzi žrde nesmerovala ani jedna strela s prívlastkom „gólová“. V 27. min. myjavský Pelegríny zblízka hlavou netrafil ružomberskú bránu a o tri minúty na to na druhej strane Ďubekovi v sľubnej pozícii strela absolútne nesadla. Domáci kapitán si vzápätí všimol, že gólman Spartaka Székely je ďaleko pred svojou svätyňou a veľa nechýbalo, aby jeho štyridsaťmetrový lob skončil pod brvnom. Tesne pred prestávkou ešte Ďubek pred odkrytou bránou hostí len o kúsok minul Pekárovu umne načasovanú prihrávku.

Po zmene strán najprv Greššák hlavou tesne minul bránu po rohovom kope, ktorý zahrával Ďubek. V 65. min sa už skóre menilo, po Urgelovej prihrávke sa Kosík ocitol sám pred Zichom a chladnokrvne zakončil – 0:1. Hneď na to mohol Lovás vyrovnať, obišiel aj myjavského brankára, no v poslednej chvíli mu nohu do strely dal Častulin. V 82. min. bol Bartoš dva metre pred bránou hostí, ale lopta sa mu zamotala medzi nohami. Ružomberčania sa po inkasovanom góle všemožne snažili aspoň vyrovnať, lenže stroskotávali na katastrofálnej koncovke.

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: „Napriek prehre hodnotím zápas pozitívne, chlapci ho odmakali, oddreli, dali do neho všetko. Dostali sme gól z jedinej šance súpera. Škoda, mohli sme tento zápas vyhrať. Bolo by to veľmi pekné. Čo sa týka umiestnenia i počtu bodov.“

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: „Jedno moje veľké ďakujem patrí hráčom, fanúšikom i našim funkcionárom za to, čo všetko urobili pre to, aby sme mohli hrať Corgoň ligu. Možno sa opakujem, no zase to bol zápas o prvom góle. My sme ho dali a opäť sme Ružomberku zobrali tri body. Domácim niekedy chýbal kúsok ku gólu, no futbal sa hrá na góly.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM