Jozef Milan Basketbal

Tréner Svitek sa stal definitívne Ružomberčanom

V utorok doobeda vo Veľkej zasadačke Mestského úradu podpísali prezident a generálny manažér Mestského basketbalového klubu zmluvu s novým trénerom ženského tímu Štefanom Svitekom.

Za prítomnosti novinárov privítal Štefana Sviteka na pôde mesta a klubu primátor Ján Pavlík, ktorý pripomenul bohatú nedávnu minulosť ružomberského basketbalu, ale aj jeho veľké ciele do budúcnosti. "Verím, že novému trénerovi sa naše predstavy podarí naplniť. Osobne mu želám, aby sa v našom meste cítil ako doma,“ zaželal trénerovi Ján Pavlík.

Štefan Svitek si veľmi cení, že ho klub so silnou a bohatou tradíciou oslovil. „Očakávania sú samozrejme veľké, ale na vysoké nároky som zvyknutý. Teším sa na spoluprácu v extralige, na FIBA Cup, lebo skupina je dobrá a ťažká. Som si istý, že pôsobenie v Ružomberku obohatí aj moju kariéru,“ povedal nový kouč prvého mužstva žien. (Rozhovor s trénerom prinesieme vo štvrtok).

Generálny manažér MBK Stanislav Onuška po podpise zmluvy netajil spokojnosť://„Mám výborný pocit. Štefan Svitek je osobnosť, charizmatický tréner. Už je to poznať pri rokovaniach s hráčkami, ako ich priťahuje do Ružomberka. Teraz ide o to, aby sme dobrému trénerovi postavili dobré mužstvo.“//

Prezidenta klubu a viceprimátora Stanislava Bellu potešila už reakcia fanúšikov na zápase so Slovinkami, ktorý potleskom privítali informáciu o podpise zmluvy s bývalým úspešným trénerom košického majstra. „Považujem dnešný podpis dvojročnej zmluvy za veľký krok, lebo získať osobnosť na tento post nie je každodenná záležitosť,“ povedal prezident MBK a dodal prosbu smerom ku priaznivcom basketu, aby v čo najväčšom počte navštevovali domáce zápasy. „Chcel by som, aby sme spoločne vytvorili jednu veľkú basketbalovú rodinu, ktorá bude držať spolu,“ zakončil svoj odkaz ružomberskej verejnosti viceprimátor.

RK basket svitek
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM