Samospráva

Triedy bývalého učilišťa na Supre sa majú zmeniť na detské centrum

Mestskí poslanci na ostatnom rokovaní schválili desaťročný prenájom trojposchodového objektu bývalého papierenského učilišťa na Supre. Spoločnosť IVANING plánuje prestavať budovu na detské centrum a následne od mesta odkúpiť.

Ilustračný obrázok k článku Triedy bývalého učilišťa na Supre sa majú zmeniť na detské centrum
Foto: Jozef Milan

Mestské zastupiteľstvo schválilo nájom časti prebytočného majetku v prípadoch hodných osobitného zreteľa pre žiadateľa IVANING, s.r.o, za účelom zriadenia a prevádzkovania detského centra, na dobu určitú 10 rokov, za sumu nájmu 5€/m2/rok s odkladom splatnosti nájomného za prvé dva roky užívania, pričom prevádzkové náklady si hradí nájomca. Nájomcovi sa súčasne udelil súhlas k stavebným zmenám. Predmetný objekt sa nepodarilo dať do nájmu na základe dvoch vyhlásených obchodných verejných súťaží – prvá krát za sumu nájmu 20€/m2, druhýkrát za 1€/m2.

Detské centrum, jasle, služby

Investícia do nevyhnutnej komplexnej rekonštrukcie by mala dosiahnuť sumu 200.000 eur. „Mal by to byť oddychový komplex pre matky s deťmi. Jednotlivé poschodia chceme sprístupňovať postupne, najskôr indoorové ihrisko, kaviareň a obchod s detským tovarom,“ spresnil súkromný investor Pavol Ivan. Druhé poschodie by mali podľa neho obsadiť súkromné detské jasle a oddychové centrum pre matky s doplnkovými službami, kozmetikou či kaderníctvom. Napokon by chcel na najvyššom poschodí zriadiť nové fitnescentrum vhodne prepojené s momentálne nevyužívanou bývalou školskou telocvičňou.

Zmluva o budúcom predaji

„Ak sa naplnia smelé ciele súkromného investora, mohlo by v dohľadnom čase vyrásť zaujímavé detské a športové centrum. Naša dohoda znie, že po uplynutí desaťročného nájmu si bude môcť zrekonštruovaný objekt odkúpiť. Ak nie, bude majetkom mesta,“ dodal viceprimátor Miroslav Zuberec s tým, že na nové využitie čaká ešte priľahlý bývalý internát v majetku vyššieho územného celku.

zdroj: tasr/ rk24

Prenájom učilišťa na Supre
2
Galéria
Foto: Jozef Milan
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM