Rôzne

Turisti na Liptove podľahli zlatej horúčke: Čutkovská Koliba a Medvedia štôlňa sú v kurze

Možnosť hľadať truhličky s hádankami vedúcimi k liptovským pokladom zaujala veľké množstvo slovenských i zahraničných turistov. Viac ako 1100 z nich si iba v júli prevzalo ako odmenu mešec so suvenírmi, čo už prekonalo celú minuloročnú premiéru tohto zaujímavého projektu.

Ilustračný obrázok k článku Turisti na Liptove podľahli zlatej horúčke: Čutkovská Koliba a Medvedia štôlňa sú v kurze
Zdroj: Dnes24.sk

Riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková spresnila, že najviac pátračov sa pristavilo v ranogotickom kostole a pri fontáne v centre Liptovského Mikuláša. „Doslova skokanmi roka sú Medvedia štôlňa v Žiarskej doline a Koliba u dobrého pastiera v Čutkovskej doline,“ uviedla Bartková.

Dôležitosť kvalitnej komunikácie s návštevníkmi a osobného prístupu personálu zdôraznil aj Peter Bačkor z Čutkovskej doliny pri Ružomberku. „Cestovný ruch je doslova o detailoch. Pátračom, ktorí objavia poklad práve u nás, odovzdávame navyše diplom, ktorý im to bude navždy pripomínať,“ podotkol.

„Táto veľmi vydarená hra, ktorá potrvá do konca septembra, nie je u nás jediným lákadlom. Rozhodujúci je prístup k návštevníkom našich fundovaných a ochotných sprievodcov. Veľkou prednosťou je aj jedinečná atmosféra starej bane,“ skonštatoval jaskyniar Peter Vaněk z vyhľadávanej Medvedej štôlne.

Koliba u dobrého pastiera a Medvedia štôlňa
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM