Rôzne

Turistický región Liptov úspešný: Primátor Ružomberka získal ocenenie v Žywci

Od roku 2005 sa môžu prihlásiť fyzické osoby, mimovládne organizácie alebo podniky z oblasti pohraničia Poľska a Slovenska do súťaže, ak významným spôsobom prispeli k rozvoju poľských alebo slovenských horských regiónov v siedmich kategóriách. Posledné oceňovanie bolo 17. mája v Žywci.

Ilustračný obrázok k článku Turistický región Liptov úspešný: Primátor Ružomberka získal ocenenie v Žywci
Zdroj: Dnes24.sk

Nemalú zásluhu na zlepšovaní obrazu celého regiónu vo verejnosti má miestna Oblastná organizácia cestovného ruchu, ktorá v rámci Koalície značiek horských zemí získala v kategórii mimovládna organizácia získala tretie miesto, čím sa definitívne etablovala medzi významnými subjektmi cestovného ruchu na poľsko-slovenskom pohraničí. „Sme radi, že naše aktivity prekročili hranice Slovenska a stále viac si ich všímajú aj v cudzine. Zahraniční návštevníci tvoria veľmi dôležitú súčasť turizmu na Liptove. Verím, že aktívnym pôsobením v tejto oblasti sa ich počty a tiež spokojnosť budú neustále zvyšovať," hodnotí riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Osobnosť horských zemí

Hodnotiaca komisia pre udeľovanie značky Osobnosť horských zemí ocenila zástupcov Liptova hneď v dvoch kategóriách. V kategórii Samosprávca vyhral primátor Ružomberka Ján Pavlík. V kategórii Veľký podnikateľ zasa zvíťazila spoločnosť EUROCOM INVESTMENT, s.r.o. vďaka projektu GINO PARADISE. „Neustále rozširovanie ponuky, atrakcií, rastúci počet klientov a skvalitňovanie služieb sú jediná cesta k úspechu. Teší nás, že našu snahu ocenili aj odborníci, ktorých hodnotenie má dvojnásobnú cenu,“ konštatuje Lýdia Chovancová, marketingová riaditeľka GINO PARADISE Bešeňová.

Poľsko-slovenské pohraničie, vrátane Żywca, Podhale a Liptova spája spoločná regionálna identita, ktorej korene vychádzajú z výnimočnej, pre tieto krajiny charakteristickej salašníckej a horskej kultúry. Preto treba veriť, že stúpajúci trend počtu ocenených z Liptova bude pokračovať aj na budúci rok.

zdroj: Ing. Miroslava Korčeková, Oblastná organizácia cestovného ruchu

Cestovný  ruch
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM