Jozef Milan Basketbal

Turnaj v Dánsku a prvé súťažné zápasy

Dievčenské tímy Mestského basketbalového klubu už nielen trénujú, ale aj súťažia. Staršie žiačky odohrali počas víkendu dva duely s Banskobystričankami. Mladšie žiačky boli pred desiatimi dňami na turnaji v Dánsku.

Staršie žiačky[/color][/si­ze]

Sobota 22.9.2012 **MBk Ružomberok **- ŠKP 08 Banská Bystrica 68:50 / 39:27/ Najviac bodov za MBK: Jarínová 24, Kohútová 14, Novotná 13

Nedeľa 23.9.2012 ŠKP 08 Banská Bystrica – **MBK Ružomberok ** 51:65 / 34:22/

Najviac bodov: Jarínová 25, Csiffáriová 9, Višná 8

Mladšie žiačky MBK na turnaji v Kodani [/color][/size]

Výpravu viedli tréner a manažérom mládeže Michal Porubčan a generálny manažér Stanislav Onuška. Cestovali na osobných autách spolu s dvomi rodičmi hráčok. Náš celok čakalo v dánskom hlavnom meste nemilé prekvapenie. „Organizátori nám až na mieste činu oznámili, že na turnaji štartujú hráčky ročníka narodenia 1998. My sme pricestovali s dievčatami narodenými v roku 2000, tri z nich o rok neskôr. V takýchto vekových ročníkoch je to obrovská priepasť. A to nás čakali najlepšie škandinávske družstvá,“ povedal pre webstránku klubu Stanislav Onuška a dodal, že aj keď na o dva roky staršie a aspoň o hlavu vyššie súperky naše nestačili, všetky zápasy odohrali s veľkou chuťou a v prvých štvrtinách súbojov dokázali robiť svojím pohybom favoritom značné problémy.

„Pre deti to bola veľká a krásna skúsenosť. Konfrontácie s inými hernými štýlmi im doširoka otvorili oči. Turnaj ich doslova strhol. Napríklad nevynechali ani jeden zápas ostatných družstiev a z hľadiska mohutne povzbudzovali,“ zhodnotil Michal Porubčan.

Ružomberská funkcionársko-trénerska dvojica bola aktívna aj na diplomatickom poli. Výsledkom obojstranných rokovaní bolo nadviazanie spolupráce s tamojším klubom Horsholm. Malo by ísť najmä o odohranie prípravných či turnajových zápasov medzi mládežníckymi celkami na báze reciprocity.

ruzomberok24/ mbk-rbk.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM