Ivana Milanová Krimi

Týždeň hasičov: Požiare, mŕtvy muž a pomoc matke zamknutej na balkóne

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku za uplynulé obdobie vykonali 6 výjazdov ku technickým zásahom a 3 výjazdy k požiaru.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň hasičov: Požiare, mŕtvy muž a pomoc matke zamknutej na balkóne
Zdroj: Dnes24.sk

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku za uplynulé obdobie od 20.1.2017 do 2.2.2017 vykonali 6 výjazdov ku technickým zásahom, ku požiarom boli vykonané 3 výjazdy.

Šesť výjazdov ku technickým zásahom

Hasiči boli dňa 24.1. privolaní ku vytiahnutiu havarovaného auta v snehu vedľa štátnej cesty č. 59 pod Donovalmi. Hasiči osobné auto vytiahli za navijakom a odtiahli na odstavnú plochu mimo cesty. Pri nehode nedošlo ku zraneniu osôb.

Hasiči ( 26.1.) umožnili majiteľke vstup do bytu z balkónu, kde majiteľku zamklo maloleté dieťa. Hasiči sa po automobilovom rebríku dostali na balkón a jednoduchými hasiacimi prostriedkami dvere balkóna otvorili. V ten istý deň hasiči pomohli mužovi, ktorý ležal na brehu pri rieke Váh a bol podchladený, dostať sa na cestu a naložili ho do sanitky RZP.

Dňa 27.1. hasiči umožnili za asistencie polície vstup do bytu na Bystrickej ceste na 3. poschodí. Hasiči sa do bytu dostali po automobilovom rebríku cez pootvorené okno. V byte našli ležať na zemi muža. Obhliadajúci lekár skonštatoval že muž je už dlhší čas mŕtvy. Po ostatky muža prišlo pohrebné auto.

Hasiči boli privolaní ( 28.1. ) aj ku otvoreniu rodinného domu v Liskovej, v ktorom sa nachádzala stará pani a dom na výzvy neotvárala. Hasiči rodinný dom otvorili za pomoci jednoduchých hasiacich prostriedkov a umožnili vstup lekárovi zo sanitky RZP.

Dňa 2.2. boli hasiči privolaní na pomoc ku spriečenému kamiónu na štátnej ceste č. 18 v Ružomberku, ale počas jazdy boli odvolaní. Jednalo sa len o planý poplach.

Tri výjazdy k požiarom

V prvom prípade (21.1.) sa jednalo o požiar strechy kotolne a pilín v sile na piliny na Textilnej ulici v areály bývalého Texicomu v Ružomberku. Hasiči požiar uhasili jedným „C“ a jedným vysokotlakovým prúdom. Príčinou vzniku požiaru bola technická porucha vykurovacieho zariadenia. Pri požiari došlo ku škode odhadnutej na 1 000,– €.

Hasiči dňa 24.1. uhasili požiar osobného auta BMW v Liptovských Sliačoch ručným hasiacim prístrojom práškovým. Príčinou vzniku požiaru bol skrat na elektrickej nabíjačke. Pri požiari došlo ku škode na aute za 3 000,– €.

Dňa 2.2. hasiči vykonali výjazd ku požiaru hospodárskej budovy v Liptovskej Osade. Po príjazde na miesto zistili, že sa jedná o požiar zajačínca vo dvore, ktorý majiteľ so susedom do príjazdu hasičov uhasili. Hasiči preverili uhasenie a majiteľa poučili o dohliadke po požiari. Príčinou vzniku požiaru bola nedbalosť neznámej osoby pri vysypaní žeravého popola ku zajačíncu, od ktorého došlo ku vzniku požiaru. Pri požiari došlo ku škode za 50,– €. Hasiči uchránili majetok v odhadnutej hodnote 21 500,– €. Pri požiaroch nedošlo ku zraneniu ani ku usmrteniu osôb.

Foto: ilustračné

Zdroj: OR HaZZ v Ružomberku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM