Ivana Milanová Krimi

Týždeň hasičov: Vynášali moletnú pacientku, hasili požiar kurníka a vyslobodzovali ľudí z havarovaných áut

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku za uplynulé obdobie vykonali 5 výjazdov ku technickým zásahom a jden výjazd k požiaru.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň hasičov: Vynášali moletnú pacientku, hasili požiar kurníka a vyslobodzovali ľudí z havarovaných áut
Zdroj: TASR

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku za uplynulé obdobie od 16.12.2016 do 20.12.2016 vykonali 5 výjazdov ku technickým zásahom, ku požiaru bol vykonaný 1 výjazd.

Päť výjazdov ku technickým zásahom

Hasiči boli dňa 16.12. privolaní ku odstráneniu vytečeného motorového oleja na Kalvárskej ulici. Hasiči olej posypali vapexom a ten pozbierali do zbernej nádoby. Jednalo sa o ekologický zásah.

V ten istý deň hasiči zasahovali pri dopravnej nehode osobného auta na štátnej ceste č. 18 v Ružomberku. Uniknuté prevádzkové kvapaliny hasiči posypali vapexom a ten pozbierali do zbernej nádoby. Osobné auto hasiči odtlačili mimo cesty.

Aj na druhý deň (17.12.) hasiči boli privolaní ku dopravnej nehode na štátnej ceste č. 59 pri Liptovskej Osade, kde sa osobné auto nachádzalo v rieke Revúca. Hasiči z auta za pomoci hydraulického náradia vyslobodili jednu zranenú osobu a auto za navijakom vytiahli na cestu. Uniknuté kvapaliny boli zachytené do absorbčnej tkaniny. Hneď popoludní hasiči zasahovali pri čelnej zrážke dvoch osobných áut na štátnej ceste č. 18 v Ružomberku. Dve zranené osoby hasiči pomohli naložiť do sanitky RZP, uniknuté kvapaliny posypali vapexom a pozbierali do zbernej nádoby. Hasiči havarované autá odtiahli na odstavnú plochu.

Na druhý deň hasiči boli privolaní na pomoc pri znesení moletnej pacientky z bytového domu do sanitky. Hasiči pani zniesli na vákuovom matraci a naložili ju do sanitky.

Jeden výjazd k požiaru.

Jednalo sa o požiar kurína dňa 18.12.2016 v Hu­bovej. Hasiči požiar uhasili jedným vysokotlakovým prúdom. Príčinou vzniku požiaru bola manipulácia s otvoreným ohňom neznámou osobou. Pri požiari došlo ku škode na drevenej konštrukcii kurína za 500,– €. Hasiči pred požiarom uchránili drevené zadné stavy v odhadnutej hodnote 1 500,– €. Pri požiari nedošlo ku zraneniu ani ku usmrteniu osôb.

O zásahoch informoval vedúci technik špecialista mjr. Ján Ondruška, ktorý v mene okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku praje všetkým obyvateľom okresu Ružomberok, ako aj návštevníkom nášho okresu šťastné a veselé Vianoce, veľa zdravia a pohody v Novom roku 2017, nech je bez požiarov, dopravných nehôd a iných nepríjemných udalostí.

Foto: ilustračné

Zdroj: OR HaZZ v Ružomberku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM