Jozef Milan Rôzne

Ukradli sochu z opusteného areálu kúpeľov

Ani po desaťročí od krachu a núteného uzatvorenia sa zatiaľ nepodarilo obnoviť zašlú slávu vychýrených kúpeľov okolo prameňov liečivej minerálnej vody v nízkotatranskej Korytnickej doline. Na spustošených objektoch štýlovej kúpeľnej architektúry sa p

//„Súčasní vlastníci ma už viackrát ubezpečili, že intenzívne hľadajú vhodného investora. Chápem, že to nie je vôbec jednoduchá úloha, lebo budovy v dezolátnom stave si žiadajú veľké investície do rekonštrukcie a súčasná ťažká ekonomická situácia takýmto projektom nepraje,“ //uviedol starosta Liptovskej Osady Róbert Kuzma. Viacerí potenciálni záujemcovia ho navštevujú v domnení, že obec je vlastníkom kúpeľov. V korytnických kúpeľoch robila dlhé roky zdravotnú sestru jeho mama, preto ich od detstva poznal dôverne. V najlepších časoch sa denne o viac ako dve stovky pacientov staralo niekoľko desiatok zamestnancov. V dnešnej ťažkej situácii slovenského zdravotníctva si to už nevie predstaviť.

„Veľmi nás všetkých trápi, že pôvodne nádherná časť nášho katastra doslova chátra. Obnovenie prevádzky kúpeľov v akejkoľvek reálnej podobe by určite opäť zvýšilo kredit našej obce, príjmy do obecnej kasy a v neposlednom rade by prinieslo aj nové pracovné príležitosti pre našich občanov,“ dodal Róbert Kuzma s tým, že negatívnou skúsenosťou z uplynulých dní bola krádež sochy z pamätníka SNP v spustošenom areáli kúpeľov.

zdroj: tasr/ruzomberok24 foto: www.liptovskaosada.com

RK Korytnica
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM