Ivana Milanová Rôzne

Úspešný rodák z Ružomberka oslavuje životné jubileum. O koho sa jedná?

Generálny riaditeľ verejnoprávnej Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR), ktorý nastúpil do funkcie šéfa TASR v apríli 2007, sa dnes dožíva 50 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný rodák z Ružomberka oslavuje životné jubileum. O koho sa jedná?
Zdroj: TASR

Jaroslav Rezník sa narodil 12. júla 1966 v Ružomberku. Vyštudoval slovenský a ukrajinský jazyk a literatúru na Filozofickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Prešove. Po ukončení vysokoškolských štúdií prednášal na katedre slovenského jazyka a literatúry UPJŠ dejiny staršej slovenskej literatúry a svetovú literatúru.

Od roku 1993 pôsobil ako riaditeľ Regionálneho štúdia Slovenského rozhlasu (SRo) v Košiciach. V rokoch 1997–2005 bol ústredným, potom generálnym riaditeľom Slovenského rozhlasu (SRo) v Bratislave. Je autorom úspešnej koncepcie projektu Slovenský rozhlas ako národné multikultúrne médium. V roku 2000 získal ocenenie Manažér roka.

V rokoch 2000 až 2004 bol členom Vedeckej rady Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici. Do roku 2007 pracoval na Ministerstve kultúry SR v sekcii médií a audiovízie na pozícii hlavný štátny radca.

Riaditeľ TASR už 9 rokov

Vláda SR ho vymenovala 4. apríla 2007 do funkcie generálneho riaditeľa TASR, ktorej sa ujal 5. apríla 2007. Po legislatívnej zmene TASR zo štátnej príspevkovej organizácie na verejnoprávnu inštitúciu ho Správna rada v apríli 2009 opätovne zvolila za generálneho riaditeľa TASR na päťročné funkčné obdobie. Tento post obhájil a v januári 2014 ho Správna rada TASR opäť zvolila za generálneho riaditeľa na ďalšie päťročné funkčné obdobie počnúc dňom 30. apríla 2014.

Je členom Rady pre reklamu a členom CIF. Jaroslav Rezník je ženatý a má tri deti. Jeho otec – Jaroslav Rezník je básnik, spisovateľ a publicista.

Prečítajte si aj:

Veľký pozor na divoké počasie: Okres Ružomberok meteorológovia varujú pred krupobitím!

Pod kolesami vlaku skončili na Liptove dvaja ľudia: Ružomberčan zrážku neprežil

Generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník sa dožíva životného jubilea
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM