Iné športy

Úspešný štart ružomberských šachistov v novej sezóne

Minulým víkendom odštartovala celoslovenská súťaž družstiev v šachu 2015/2016. Ružomberský šachový klub v tejto sezóne postavil tak ako minulý rok tri družstvá. Najbližšie zápasy odohrajú ružomberskí šachisti 15. novembra na svojej novej domácej pôde v športovej hale Koniareň.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný štart ružomberských šachistov v novej sezóne
Zdroj: Dnes24.sk

Zo IV. do III. ligy postúpilo družstvo ŠK Montana Ružomberok a V. ligu hrajú dve družstvá, jedno s ostrieľanými hráčmi ŠK R-COMP Ružomberok a družstvo začínajúcich šachistov a mladých nádejí ŠK Raiffeisen Ružomberok.

V III. lige nováčik Montana Ružomberok cestoval do Bytče a do Nesluše. Ako nás informoval predseda ŠK Ružomberok Marek Zelnický: “Pred dvojzápasom by sme brali aspoň jeden bod, no potom ako Montana v sobotu porazila Bytču s najtesnejším rozdielom a v nedeľu sme vyhrali 5:3 v Nesluši, máme fantastických 6 bodov v tabuľke a ako poznamenal kapitán družstva Ján Lisý, taký štart sme nečakali a v Ružomberku ani dlho nemali.”

V prvom dvojkole V. ligy si zmerali sily naše dve družstvá, kde v prvom zápase prekvapujúco ŠK Raiffeisen zvíťazil, v druhom si rozdelili po bode. V nedeľu naši hráči V. ligy cestovali ku súperom do Liptovského Hrádku, ktorý jednoznačne porazili 4:1 a 3:2 a družstvo R-COMP si poradilo s Liptovskou Teplou v prvom zápase 3:2 a v druhom si po remíze delili body so súperom. Po štyroch zápasoch je Raiffeisen na 4. mieste, družstvu R-COMP patrí zatiaľ 7. priečka.

K úspešnému víkendu treťoligovej Montany treba dodať, že ružomberskí šachisti majú zostavu postavenú z domácich hráčov, prípadne z hráčov, ktorí za Ružomberok dlho licenčne hrávali.

Text a foto: Natália Holáková, ŠK Ružomberok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM