Tlačové správy

V bystrickej Europe bude opäť horúco: Deň hasičov už túto sobotu

Najtvrdší hasiči si budú môcť zmerať sily v bystrickej Europe aj tento rok. Už v sobotu 20. júna sa tu totiž uskutoční ďalší ročník medzinárodnej súťaže dobrovoľných a profesionálnych hasičov TFA Slovakia 2015.

Ilustračný obrázok k článku V bystrickej Europe bude opäť horúco: Deň hasičov už túto sobotu
Zdroj: Dnes24.sk

Pripravená je tiež prehliadka súčasnej a historickej hasičskej techniky, dynamické ukážky zásahovej činnosti hasičov, či súťaž Malý hasič určená tým najmenším.

Otvorenie pretekov je naplánované na deviatu hodinu. Súťažiť sa bude až do pätnástej, kedy prebehne vyhlásenie výsledkov. Popri pretekoch si návštevníci budú môcť počas celého dňa tiež vychutnať bohatý sprievodný program. „Tešiť sa môžu na prehliadku súčasnej a historickej hasičskej techniky, ale tiež ukážky zásahov hasičov pri požiaroch, dopravných nehodách, či záchrane osôb z výšky. Pripravená je aj súťaž pre deti Malý hasič, ktorá bude prebiehať od desiatej do trinástej,“ hovorí Viktor Maceják, Event coordinator Europa SC. Tí menej súťaživí si budú môcť zas zaskákať na nafukovacom hrade, či zabaviť sa v pene. „Deň hasičov sa každoročne teší obrovskému úspechu a veľkej návštevnosti. Veríme, že si k nám ľudia nájdu cestu aj tento rok,“ dodáva Viktor Maceják, Event coordinator Europa SC.

TFA – Toughest firefighter`s alive alebo tiež najtvrdšie hasičské prežitie je súťaž organizovaná Krajským riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. Ide o preteky jednotlivcov, ktoré simulujú hasičskú zásahovú činnosť. Môžu sa ich zúčastniť všetci členovia dobrovoľných a profesionálnych hasičských zborov zo Slovenska, ale aj zahraničia. Muži súťažia vo viacerých vekových kategóriách, pre ženy je pripravená jedna kategória bez rozdielu veku.

Súťaž pozostáva zo štyroch disciplín. Prvá disciplína preverí zručnosť a rýchlosť pretekárov v narábaní s hasičskými hadicami. V druhej ich čaká prekážková dráha, na ktorej sa budú musieť popasovať s hasičským kladivom, dvadsaťkilovým kanistrom, trojmetrovou stenou, či figurínou o hmotnosti dospelého človeka. V tretej disciplíne ukážu pretekári zdatnosť pri simulovanom hasičskom zásahu na pripravenej veži. Na záver ich čaká disciplína Schody, v rámci ktorej bude musieť každý pretekár prekonať 22 poschodí výškovej budovy Europa Business Center.

foto: archív Europa SC

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

V bystrickej Europe bude opäť horúco: Deň hasičov už túto sobotu
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM