Jozef Milan Rôzne

V dobrom i v zlom (II.diel)

V nedeľu 19. februára sa na Slovensku končí 2. ročník Národného týždňa manželstva (NTM) , ktorý prebiehal aj v Nemecku, Holandsku, Česku, Maďarsku a iných krajinách.

**Cieľom NTM je vytvoriť priestor pre vyzdvihnutie hodnoty manželstva ako jedinečného vzťahu muža a ženy založeného na vzájomnej úcte a láske. **Zároveň má táto kampaň motivovať laickú a odbornú verejnosť, médiá či známe osobnosti, aby podporovali a vyzdvihovali význam manželstva pre jednotlivca i spoločnosť, uviedla pri príležitosti Národného týždňa manželstva Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS) v Bratislave. Veľmi dôležitým cieľom NTM, ktorý vychádza z medzinárodnej aktivity rovnakého zamerania, je podnietiť manželov, aby nielen počas tohto týždňa, ale i počas celého roka vedeli nájsť jeden pre druhého čas, investovali do svojho vzťahu, venovali sa sebe navzájom a urobili pre manžela či manželku niečo milé a vzácne, čo ich ako dvojicu poteší a posilní. Zaujímavé podujatia pre manželov pripravili v tomto týždni v Bratislave, v Košiciach, Ždani, Snine, Prešove, Liptovskom Mikuláši, Ružomberku, Zvolene, Banskej Bystrici, Nitre, Seredi, Pezinku a ďalších mestách a obciach.

Iniciatíva NTM sa zrodila v roku 1997 v Anglicku. Jej zakladateľ Richard Kane sa vtedy rozhodol poukázať na dôležitosť a prínos manželstva pre spoločnosť i jednotlivca. Podujatie si rýchlo získalo podporu osobností politického a spoločenského života. Na Slovensko sa kampaň dostala vďaka iniciatíve manželov Vladimíra a Renaty Sochorovcov, ktorí sa pre štyrmi rokmi osobne stretli so zakladateľom Týždňa manželstva v Anglicku. Myšlienka tejto aktivity ich nadchla a oslovili ďalších záujemcov. Občianske združenie NTM bolo zaregistrované na Ministerstve vnútra SR 10. decembra 2010.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM