Rôzne

V Liptove sviatkuje viac rusky hovoriacich turistov ako pred rokom

Napriek netypickému takmer jarnému počasiu zamierilo na prelome rokov do liptovských rekreačných stredísk a ubytovacích zariadení opäť viac rusky hovoriacich turistických návštevníkov. Výrazne vzrástli najmä počty Ukrajincov prichádzajúcich vlastnými autami.

Ilustračný obrázok k článku V Liptove sviatkuje viac rusky hovoriacich turistov ako pred rokom
Zdroj: Dnes24.sk

Manažérka kúpeľov v Lúčkach Slávka Medveďová potvrdila, že Liptáci sa dôkladne pripravili na hostí z východu. „Cielene sme sa zamerali na výstižnú a zrozumiteľnú propagáciu našich služieb v týchto krajinách,“ skonštatovala s tým, že výsledkom je značný nárast klientely z Ruska, Ukrajiny či Litvy.

„Významnú úlohu zohralo, že v Jasnej sú veľmi dobré lyžiarske podmienky aj v týchto abnormálnych teplotách ovzdušia. Liptov ponúka zároveň dostatok ďalších turistických atrakcií, preto sme počas najkrajších sviatkov nepocítili výpadok návštevnosti,“ vysvetlila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

„Títo klienti sa vyznačujú náročnosťou na kvalitu a rozsah služieb. Našou veľkou výhodou je jazyková blízkosť a gramotnosť nielen hotelového personálu. Každého turistu nepochybne poteší, keď sa v zahraničí bez väčších problémov dohovorí, kamkoľvek zavíta,“ dodal majiteľ liptovskej cestovnej kancelárie Bohuš Palovič.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM