Jozef Milan Samospráva

V Ľubochni pribudnú nové miesta v škôlke. Aj Ružomberok je stále v hre

Ministerstvo školstva SR rozhodlo o pridelení financií na rozšírenie kapacít materských škôlok. Z nášho okresu boli posudzované 4 žiadosti - z Ružomberka, Stankovian, Bešeňovej a Ľubochne, ktorá získala dotáciu 30 tis. eur. Mesto je medzi desiatkou náhradníkov bez určenia poradia.

Ilustračný obrázok k článku V Ľubochni pribudnú nové miesta v škôlke. Aj Ružomberok je stále v hre
Zdroj: Dnes24.sk

Dolnoliptovská Ľubochňa bude môcť využiť na zriadenie jednej novej triedy, a to formou postavenia modulu (kontajnera). Ministerstvo posudzovalo spolu 422 žiadostí. Po vyhodnotení všetkých žiadostí komisia rozhodla, že suma 10 miliónov eur bude rozdelená medzi 113 žiadateľov z celého Slovenska. Najviac žiadostí bolo na rozširovanie pomocou rekonštrukcie, ale vzniknú aj nové modulové škôlky či nadstavby.

Ružomberok chce rozšíriť škôlku na Bystrickej ceste (pri bývalej Tehelni)

Mesto Ružomberok požiadalo o dotáciu na vytvorenie vytvorenie ďalších miest v škôlke na Bystrickej ceste, pri bývalej Tehelni. „Táto škôlka mala mať už podľa pôvodných plánov výstavby 4 triedy, čo sa v minulosti nezrealizovalo,“ povedal vedúci odboru školstva MsÚ v Ružomberku Jozef Pažitka. „Okrem toho, ku dátumu podávania žiadosti o dotáciu bol podľa štatistiky práve v tu väčší záujem o umiestnenie detí, ako mohol byť uspokojený,“ dodal vedúci oddelenia s tým, že v prípade získania dotácie bude ďaľšia trieda pristavená kontajnerovou formou.

Mesto – náhradník

„V prípade, ak vybraní žiadatelia odmietnu prijať dotáciu za podmienok určených v zmluve (napr. kvôli úprave sumy dotácie), dotáciu získajú ďalší žiadatelia, ktorí dosiahli minimálne 85 bodov,“ uvádza sa v ministerskom vyhodnotení žiadostí. Na základe pridelených bodov sa mestská žiadosť ocitla medzi desiatkou náhradníkov, ktorým budú v takomto prípade financie pridelené.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM