Anton Hrachovský Správy

V nemocnici v Ružomberku leží muž s koronavírusom! Mesto zvoláva mimoriadnu poradu!

Jeden z infikovaných leží v nemocnici v Ružomberku. Na výsledky testov u jeho kolegov sa stále čaká.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici v Ružomberku leží muž s koronavírusom! Mesto zvoláva mimoriadnu poradu!
Zdroj: Pixabay.com

Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) v Ružomberku má potvrdený prípad nákazy novým koronavírusom.

Ide o 32-ročného muža, ktorý pricestoval z Nemecka a má mierne príznaky ochorenia. Informovala o tom v sobotu hovorkyňa ružomberskej nemocnice Petra Dišková.

Pracoval v Nemecku

„Pacient sa vrátil z Nemecka spolu s ďalšími dvoma spolupracovníkmi, kde pracovali pre nemeckú firmu. Všetci traja majú mierne príznaky ochorenia. Na výsledky ďalších dvoch pacientov zatiaľ čakáme,“ uviedla Dišková.

Počas cesty domov sa u jedného z nemeckých kolegov objavili príznaky a neskôr aj potvrdila prítomnosť vírusu.

„Všetci traja cestujúci boli zodpovední a nezastavili sa nikde. Prišli priamo do nemocnice, kde sa podrobili testom. U jedného z nich výsledky vyšli pozitívne. Zvyšní majú príznaky, no výsledky ešte nepoznáme. Nik z cestujúcich sa nedostal do kontaktu s mestom, nechodili ulicami, nenakupovali v obchodoch. Prišli rovno do nemocnice. Za čo im patrí veľká vďaka. Pretože neboli v domácej karanténe, v čase vzniku až po potvrdenie sa nachádzali izolovaní spolu v automobile,“ uviedlo mesto s tým, že v nedeľu by mali byť známe výsledky vyšetrení zvyšných dvoch cestujúcich.

Mimoriadna porada

„Mesto zvolá na zajtra mimoriadnu poradu vedenia za prítomnosti členov záchranných zložiek. Prejdeme si plán ako ďalej,“ informuje radnica.

Magistrát na záver pripomína prevádzkarom, ktorí po piatkovej žiadosti nechali svoje krčmy otvorené a plné ľudí. „Jednotlivo nie sme silnejší ako vírus. Žiadame každý podnik, aby ostal zatvorený a pomohol v boji proti vírusu,“ dodal mestský úrad.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM