Petra Janigová Rôzne

V Nevedkovi vyrábali originálne pohľadnice

December klope na dvere a s ním prichádza množstvo predvianočných podujatí. Jednu takú pripravilo pre najmenších aj Materské centrum Nevedko a deti si mohli prísť vyrobiť vlastnú vianočnú pohľadnicu.

Tvorivé dielne sa v materskom centre konajú pravidelne, no v stredu, 30. novembra, sem pozvali aj širokú verejnosť. Deti si mali priniesť staré vianočné pohľadnice a pokúsiť sa z nich vytvoriť niečo nové. „Na týchto tvorivých dielňach sa učíme recyklovať staré pohľadnice a vyrobiť z nich nové, pre potešenie priateľov a rodiny. Deti sa takto pripravujú na Vianoce a tiež majú kontakt s papierovými pohľadnicami,“ priblížila zmyslel podujatia Katarína Matejová z Materského centra Nevedko. „Dnes dostať papierovú pohľadnicu je ojedinelý, výnimočný zážitok. Myslím si, že taká skutočná pohľadnica s nalepenou známkou má svoje čaro a keď je navyše vyrobená deťmi, príjemca bude mať určite veľkú radosť.“

Na výrobu pohľadníc mohli deti použiť rôzne techniky a tak sa v Nevedkovi strihalo, lepilo, kreslilo, až napokon vzniklo množstvo zaujímavých diel. „Každá pohľadnica, ktorá sa vyrobila, je úplne originálna, už žiadna taká sa nenájde,“ povedala K. Matejová. Za dva dni sa dokopy deťom s rodičmi podarilo vytvoriť asi päťdesiat vianočných pohľadníc. Tie teraz poputujú do schránok rodinných príslušníkov, materské centrum ale plánuje niektoré poslať aj priateľom a spolupracujúcim organizáciám v Ružomberku.

Celé podujatie bolo zaradené do Ružomberského adventného kalendára, no Nevedko ešte v tomto roku so svojimi aktivitami neskončil. Už od zajtra, t.j. 1. decembra, štartuje vianočná zbierka bavlnených plienok pre novorodenecké oddelenie ružomberskej nemocnice. Ak sa chcete zapojiť, darovať môžete aj jedno rázové plienky vo veľkosti mini a tiež detské košieľky a deky. Centrum nezabudlo ani na sviatok sv. Mikuláša a v pláne má aj tvorivú dielňu pre mamičky, kde sa budú vyrábať vianočné dekorácie.

Vianocná pohladnica
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM