Krimi

V Ružomberku ležal muž v koľaji: Zrážku s vlakom nemal šancu prežiť

Vandalizmus, požiare aj nehody. Železničiari hovoria o dianí za posledný týždeň. Medzi udalosťami je aj smutná zrážka z našich končín.

Ilustračný obrázok k článku V Ružomberku ležal muž v koľaji: Zrážku s vlakom nemal šancu prežiť
Zdroj: TASR

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaevidovali v uplynulom týždni na železničnej trati jeden pokus o samovraždu a jednu smrteľnú zrážku vlaku s osobou. Informoval o tom hovorca ŽSR Michal Lukáč.

Vlak usmrtil v stredu (6. 5.) v Ružomberku muža, ktorý ležal v druhej staničnej koľaji.

V piatok (8. 5.) v Poprade z linky 112 nahlásili možný pokus psychiatrického pacienta o samovraždu. Vlaky preto ŽSR upozornili, aby jazdili opatrne. Pacienta neskôr zadržala policajná hliadka.

ŽSR opakovane apelujú na všetkých vodičov, chodcov, cyklistov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie.

Rušňovodiči hlásili viaceré požiare, a to na zastávke Devínske Jazero a pri železničnom priecestí. Tiež hlásili dve malé ohniská požiaru trávnatého porastu v úsekoch Východná – Kráľova Lehota a Štrba – Východná. Pribudol aj prípad zadymenia rušňa v Zbehoch, situáciu riešili hasiči. Od dymiaceho rušňa začal horieť aj suchý porast medzi stanicami Alekšince – Zbehy. Rušňovodiči tiež hlásili požiar trávnatého porastu v úseku Devínska Nová Ves – Zohor – Malacky, v úseku Sekule – Kúty či požiar skládky odpadu v úseku Bratislava-Vajnory – Odb. Močiar, ale aj požiar stromu v úseku Šenkvice – Pezinok.

ŽSR a dopravcov minulý týždeň potrápili aj vandali. Tí vylomili dvere do čakárne či rozbili tri sklenené výplne okien výhybkárskeho stanovišťa. Na zastávke Báhoň odcudzili zo staničnej budovy dva reproduktory. V Nových Zámkoch posprejovali viaceré vozne. Jeden cestujúci sa pod vplyvom návykových a omamných látok vyhrážal výpravcovi v Holíči nad Moravou a poškodil smetnú nádobu. Rušňovodič v Kysaku zistil krádež približne 1400 litrov nafty z odstaveného rušňa. V staničnej budove v Prešove výpravca zistil násilné vlámanie sa cez okno do miestnosti oznamovacej a zabezpečovacej techniky. Páchateľa však chytili.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM