Jozef Milan Rôzne

V Ružomberku rokovala Rada KDH: Andreja Hlinku si uctila v Černovej

Rada Kresťanskodemokratického hnutia na sobotnom rokovaní v Ružomberku nominovala na post predsedu poslaneckého klubu v NR SR Pavla Abrhana. Po jej skončení boli jej členovia na čele s predsedom Jánom Figeľom položiť veniec ku buste Andreja Hlinku v Černovej.

Ilustračný obrázok k článku V Ružomberku rokovala Rada KDH: Andreja Hlinku si uctila v Černovej
Foto: Jozef Milan

Rada odporučila na uvoľnenú funkciu podpredsedu KDH Pavla Zajaca, ktorého musí zvoliť októbrový snem v Poprade. „Som presvedčený, že obidve tieto rozhodnutia prinesú ešte viac tímovosti, profesionality a dynamiky do politiky nášho hnutia ako konštruktívnej a dôslednej opozičnej strany. Slovensko a jeho ľudia to potrebujú,“ uviedol na tlačovej konferencii krátko po skončení rokovania predseda KDH Ján Figeľ. Na rokovaní sa o.i. hovorilo o pripravenosti kandidátov KDH na novembrové komunálne voľby a tiež o situácii okolo eurofondov. „Využívanie európskej finančnej pomoci súčasnou vládou považujeme skôr za obraz korupcie, klientelizmu a plytvania,“ vyhlásil predseda Figeľ.

Na tlačovej konferencii dostal slovo aj predseda Okresného centra KDH v Ružomberku Michal Slašťan, ktorý opätovne kandiduje na primátora mesta. „Ako občan Ružomberka som veľmi rád, že práve dnešná Rada KDH sa konala v našom meste, kde prebiehajú oslavy 150. výročia narodenia Andreja Hlinku. Andrej Hlinka bol kňaz a politik európskeho významu, ktorý výrazne povzniesol nielen región Ružomberka, ale aj celé Slovensko, a to duchovne, ekonomicky a politicky. Členovia najvyššieho orgánu strany preto konštatovali, že prívlastok "otec národa“ mu právom patrí," povedal na margo významného Černovca Michal Slašťan.

zdroj: rk24/ tasr

Rada KDH
8
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM