Tomáš Batiz Správy

V Ružomberku vznikli nové poradné orgány: Čo bude ich hlavným cieľom?

V našom meste vznikli štyri nové poradné orgány. O ich zriadenie sa postaral primátor Igor Čombor.

Ilustračný obrázok k článku V Ružomberku vznikli nové poradné orgány: Čo bude ich hlavným cieľom?
Zdroj: Dnes24.sk

Transparentné a komplexné riadenie mesta Ružomberok majú zabezpečiť štyri nové poradné orgány. Zriadil ich ružomberský primátor Igor Čombor. Sú medzi nimi legislatívna rada primátora, zbor poradcov primátora, klub primátorov mesta a zbor ambasádorov mesta. Slávnostné odovzdávanie menovacích dekrétov novým poradcom sa uskutočnilo vo štvrtok v zasadačke Mestského úradu v Ružomberku.

Súčasťou každého z poradných orgánov sú ľudia, ktorí sa podľa primátora radia medzi intelektuálnu špičku mesta Ružomberok vďaka celoživotnej práci na budovaní mesta. Členstvo v radách prijali dobrovoľne bez nároku na finančný či iný honorár. „Pre každého primátora je dôležité obklopiť sa čo najlepšími poradcami a lokálpatriotmi. Preto som sa rozhodol, že ľuďom, ktorí mi dlhodobo radia, dám oficiálny status poradcu primátora či mesta,“ uviedol Čombor na margo zboru poradcov, v ktorom sa v súčasnosti nachádzajú viac ako dve desiatky mien, pričom každý z nich je poradcom v inej oblasti.

Primátor založil aj samostatnú legislatívnu poradenskú skupinu – legislatívnu radu. Tá spája právnikov, ktorí buď pochádzajú z Ružomberka, alebo v ňom pôsobia. Novozaložený klub primátorov zas zahŕňa všetkých dodnes žijúcich primátorov Ružomberka. Tí by mali Čomborovi radiť predovšetkým v otázkach plánovania budúcich krokov, ktoré môžu ovplyvniť vzhľad mesta. „Ide mi predovšetkým o cielené a dlhodobé budovanie mesta v prospech občana. Preto mám klub primátorov, kde sú ľudia, s ktorými sa na niektoré dôležité veci pozrieme spoločne,“ povedal Čombor.

Cieľom zborov a klubu je prispieť k pozitívnemu vývoju mesta. Práva a povinnosti členov vymedzuje štatút, riadi predseda a koordinuje tajomník, ktorý je spoločný pre všetky novovzniknuté klu­by.

Štvrtkové slávnostné odovzdávanie menovacích dekrétov sa týkalo zboru poradcov, klubu primátorov a členov legislatívnej rady. Menovacie dekréty do zboru ambasádorov odovzdajú vo štvrtok 20. júna.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM