Správy

V Ružomberku zasadá bezpečnostná rada: Pribudnú odberové miesta?

V Ružomberku zasadá v súvislosti s testovaním bezpečnostná rada. Nasledujúci deň sa ešte uskutoční rokovanie mestského krízového štábu.

Ilustračný obrázok k článku V Ružomberku zasadá bezpečnostná rada: Pribudnú odberové miesta?
Foto: Roman Oravec / Zdroj: Mesto Nitra

Témou rokovania je skríningové testovanie obyvateľstva na ochorenie COVID-19. Hovorca ružomberského primátora Viktor Mydlo uviedol, že bližšie informácie o testovacích miestach budú známe po rokovaní mestského krízového štábu, ktoré sa uskutoční v utorok (19. 1.) ráno.

Od nedele (17. 1.) poznáme bližšie detaily k plošnému testovaniu, ktoré sa koná od pondelka do 26. januára. Vzhľadom na povinnosť preukázať sa negatívnym testom počas pobytu mimo domova, ktorá naberá platnosť v stredu 27. januára, je veľmi dôležité, aby sa pretestovalo čo najviac ľudí,“ vysvetlil Mydlo.

Podľa hovorcu bude potrebné, aby mesto zriadilo nové odberné miesta.

V tých pôvodných sa mesto bude snažiť zabezpečiť predĺženie testovacej doby aj počas víkendov. „O výsledkoch otvárania nových miest a o predĺžení testovacích dôb budeme priebežne informovať,“ do­dal.

Radnica zároveň prosí Ružomberčanov, aby sa išli otestovať čo najskôr a zabránili tak tomu, aby sa posledné dni testovania tvorili veľmi dlhé rady.

Foto: Ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Nový koronavírus na Slovensku:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM