Rôzne

V Ružomberku zažijeme tropický víkend: Pozrite, do akých výšok sa u nás vyšplhajú teploty!

Horúce leto, zdá sa, stále nepovedalo posledné slovo a opäť na nás zaútočia tropické teploty. Tie sa dokonca nevyhnú ani nám v severnej oblasti Slovenska. Sledujte, ako vysoko má vystúpiť ortuť teplomera v okrese Ružomberok v nadchádzajúcich dňoch...

Ilustračný obrázok k článku V Ružomberku zažijeme tropický víkend: Pozrite, do akých výšok sa u nás vyšplhajú teploty!
Zdroj: Dnes24.sk

Horúčavy na Slovensku budú pokračovať aj počas nasledujúcich voľných dní. Inak to nebude ani v dolnom Liptove. Meteorológovia pre náš okres už vydali výstrahu pred vysokými teplotami. „V okrese Ružomberok sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 31 – 33 °C,“ upozorňujú pracovníci SHMÚ. Takéto vysoké teploty predpovedajú na sobotu medzi 12.00 a 19.00 hodinou.

Na nedeľu vydali meteorológovia pre ružomberský okres dokonca výstrahu druhého stupňa, a to konkrétne medzi 12.00 a 19.00 hodinou. Ortuť teplomera môže u nás atakovať tropických 36 stupňov.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ varujú meteorológovia. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá. Pravdepodobnosť zdravotných problémov nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM