Petra Janigová Basketbal

V treťom semifinále opäť úradovala Ruža

Prehra v Šamoríne ako keby ani nebola, Ružomberčanky nadviazali na svoj výkon z prvého domáceho zápasu a svoje súperky si podali podľa tradičného scenára.

V prvých minútach domáci tím opäť výrazne potiahla Amy Jaescheová. Zásluhou jej 15 bodov, viedla Ruža po prvej švrtine – 21:11. Na vydarený rozbeh nadviazali naše dievčatá aj v ďalších častiach hry. Šamorín mohol na svoj víťazný zápas iba spomínať a v Koniarni pocítil, že doma tam je iný tím. Bodový rozdiel sa postupne zvyšoval, jediné čo Ružomberčankám dlhšie nevychádzalo boli trojkové pokusy. Streleckú smolu t tejto vzdialenosti prelomila Lucia Lásková až v 19. minúte, keď zvyšovala na 39:24. Na prestávku išli domáce basketbalistky s náskokom osemnástich bodov (44:26) a všetko išlo podľa víťazného plánu.

V tretej štvrtine mala raketový nástup Veronika Černáková, ktorá neuveriteľnou 10 bodov šnúrou (dve trojky a dve dvojky), narobila Šamorínu poriadne vrásky. Niet divu, veď za tri minúty si okrem dvojbodových zásahov, pripísala aj dve úspešné trojky. Kým sa hostky z tohto uragánu spamätali, viedla Ruža o 30 bodov. V 25. minúte zaokrúhlila na 60:30 Amy Jaeschkeová. Svoju neutešenú situáciu si Šamorín ešte zhoršil v závere tretej časti hry, keď sa vyfaulovala jeho najlepšia strelkyňa Slamová (autorka 14 bodov). V poslednej štvrtine nechával tréner opory viac na lavičke, na palubovku preto poslal zvyšok svojho tímu. Hra sa trošku rozkolísala, pribúdali inkasované koše a fauly, v 32. minúte skončila po 5. osobnej chybe aj Kamila Štěpánová. Šamorín menšiu stratu koncentrácie využil. Body tak pribúdali striedavo na oboch stranách a záverečnú desaťminútovku prehral hosťujúci tím iba o tri body – 21:19.

Výsledok tretieho semifinálového zápasu to však už zmeniť nemohlo. Ružomberčanky napodobnili svoj prvý domáci zápas a Šamorín tentokrát zdolali v pomere – 92:59. Po rozhodujúce víťazstvo si MBK pôjdu túto stredu (11. apríla) na palubovku súpera, ak by svoj mečbal náhodou nevyužil, séria sa v sobotu (14. apríla) vráti opäť do Koniarne.

Ivan Kurilla, tréner MBK Ružomberok: „Zápas sme začali veľmi zodpovedne. Dokázali sme efektívne využívať hráčky pod košom, to v Šamoríne v našej hre tiež chýbalo. Darilo sa nám účinne eliminovať najlepšie hráčky súpera Sujovú a Slamovú, čo bolo veľmi dôležité. Dnes boli lepší aj „muži v sivom“… Rovnako zodpovedne budú musieť dievčatá pristúpiť k stretnutiu aj v stredu.

**MBK Ružomberok – ŠBK Šamorín 92:59 (21:11, 23:15, 27:14, 21:19) – stav série 2:1 ** Najviac bodov: Jaeschkeová 22, Černáková 18, Štěpánová 13 – Slamová 14, Sujová 12, Raková 8 TH: 31/25 – 28/24, fauly: 20 – 25, trojky: 4 – 3, rozhodovali: Doušek, Matejčík a Turček, 400 divákov 

MBK - SAM 3. semi
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM