Jozef Milan Iné športy

Šachový klub Ružomberok postavil do súťaží tri tímy: Darí sa im rôzne

Ružomberskí šachisti v šachovom ročníku 2014/2015 postavili do majstrovských súťaží 3 družstvá. Každé z družstiev hrá pod hlavičkou partnerov klubu. Najvyššie družstvo v súťaži C12 s názvom ŠK Ružomberok ovládlo túto ligu a po šiestom kole je bez prehry na prvom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Šachový klub Ružomberok postavil do súťaží tri tímy: Darí sa im rôzne
Zdroj: Dnes24.sk

Družstvo je zložené z domácich hráčov alebo z odchovancov ŠK Ružomberok. Ako uviedol predseda klubu Marek Zelnický, družstvá neboli tento rok postavené s cieľom hrať o medaily. Ružomberok si naposledy zmeral sily s Tvrdošínom a po individuálnych skvelých partiách vyhral najtesnejším výsledkom 4,5:3,5.

Raiffeisen Ružomberok

Kostru družstva Raiffeisen Ružomberok tvoria Imrich Berec, Ján Mydliar, Róbert Druska, Karol Pudiš, Ján Lisý, Pavol Polko, Simona Koreňová, a tí sú doplnení ďalšími 13 hráčmi. Momentálne najlepšiu bilanciu má kapitán družstva Ján Lisý, ktorý z 5 zápasov uhral 4,5 boda. Adam Kerdík spolu s Tomášom Matušákom a Jurajom Koreňom odohrali dve víťazné partie.

ŠK Montana Ružomberok a ŠK TPaV Ružomberok

  • ŠK Ružomberok postavil družstvá aj do súťaže C12 Liptov – Orava, ŠK Montana RK a ŠK TPaV RK. Družstvo Montana je zložené prevažne z mladých hráčov, ktorých cieľom je zbierať skúsenosti. Momentálne im po 6 výhrach, 1 remíze a 3 prehrách patrí z 15-tich družstiev pekné piate miesto.
  • Družstvo TPaV sa zatiaľ snaží odraziť ku lepším výsledkom. Napriek tomu, že boli jedným z favoritov súťaže, s 3 výhrami, 1 remízou a 6 prehrami aktuálne obsadzujú trinástu priečku.

Zdroj: Natália Holáková, ŠK Ružomberok

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM