Tomáš Batiz Hokej

Veľká pocta pre Sukeľa: Matúš medzi najlepším triom Slovákov na MS!

Slovenskí hokejisti sa rozlúčili s domácim šampionátom víťazstvom a konečným deviatym miestom.

Ilustračný obrázok k článku Veľká pocta pre Sukeľa: Matúš medzi najlepším triom Slovákov na MS!
Zdroj: TASR

V záverečnom siedmom zápase v košickej A-skupine zdolali Dánsko 2:1 po predĺžení a nájazdoch, keď ten rozhodujúci premenil Ladislav Nagy.

Tridsaťdeväťročný útočník tak dal peknú bodku sa svojou hráčskou kariérou. Počas duelu niesol na drese kapitánske Céčko, a okrem gólu v nájazdoch a víťazstva si ho osladil aj jednou asistenciou.

Slováci si tak na šampionáte pripísali tri víťazstvá v riadnom čase a jedno po nájazdoch, nazbierali 11 bodov, no do vytúženého štvrťfinále sa nedostali. Pre reprezentantov spod Tatier sa zopakovala situácia z vlaňajšieho turnaja práve v Dánsku. Vtedy nazbierali taktiež 11 bodov rovnako ako v druhej skupine domáci výber, no ani jeden z tímov nepostúpil. Na predchádzajúcich turnajoch od zmeny formátu v roku 2012 pritom 11 bodov na štvrťfinále stačilo.

Po zápase vyhodnotili aj trojicu najlepších Slovákov, ktorými boli Andrej Sekera, Erik Černák a najlepší strelec Slovákov Matúš Sukeľ.

O konečnom poradí v A-skupine rozhodne večerné derby medzi USA a Kanadou, isté je, že Fínsko obsadí druhé miesto a Nemci skončia tretí alebo štvrtí.

Slovensko – Dánsko 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

  • Góly: 40. Marinčin (Studenič, Nagy), rozh. nájazd: Nagy – 47. Bödker
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM