Správy

Veľký zamestnávateľ reaguje: Opatrenia ružobmerských papierní pre koronavírus

Papierne v Ružomberku prijali viaceré opatrenia. Dôvodom je zamedziť šíreniu koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Veľký zamestnávateľ reaguje: Opatrenia ružobmerských papierní pre koronavírus
Zdroj: ŽSK

Ružomberský celulózovo-papierenský podnik zrušil všetky plánované prehliadky závodu, školenia aj pracovné cesty. Spoločnosť Mondi SCP zároveň v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu zintenzívnila dezinfekciu v celom závode a zminimalizovala osobné stretávanie sa počas práce. Informovala o tom komunikačná manažérka spoločnosti Martina Piláriková.

„Vytvorili sme krízový tím ľudí, ktorí neustále sledujú vývoj, posudzujú riziká a zavádzajú preventívne opatrenia v súlade s vládnymi nariadeniami a odporúčaniami. Našou prioritou je vždy zdravie a bezpečnosť našich ľudí a komunity, v ktorej žijeme a pracujeme. V rámci nej máme širšiu zodpovednosť, keďže musíme zabezpečiť základné služby pre obyvateľov regiónu,“ uviedol prezident Mondi SCP Bernhard Peschek.

Podnik podľa Pilárikovej berie ako prirodzenú povinnosť udržať v prevádzke životne dôležité služby, ktoré poskytujú obyvateľom regiónu. A to vrátane výroby energie, čistenia odpadových vôd, dodávky tepla pre Ružomberok a prevádzky skládky odpadu pre okolité obce. „Rovnako sa na nás spoliehajú naši zákazníci, ktorí vyrábajú potraviny a výrobky osobnej hygieny, aby sme ich aj v tejto zložitej dobe aj naďalej mohli zásobovať materiálmi, ako sú buničina a baliaci papier,“ doplnila.

Medzi ďalšie prijaté opatrenia v spoločnosti patrí pravidelné informovanie zamestnancov o aktuálnom vývoji situácie prostredníctvom interných médií, pripomínanie správneho postupu, pokiaľ ide o umývanie rúk, či ochrana zamestnancov, ktorí sú v kontakte s vodičmi nákladných áut. V závode až do odvolania zatvorili všetky jedálne a bufety, striedajú pracovné tímy a využívajú aj záložné tímy, ktoré pracujú z domu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Ružomberka a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM