Jozef Milan Samospráva

Vláda SR bude v júni rokovať v Ružomberku: Nakoľko štedrá bude voči mestu a regiónu?

Dlhopripravované rokovanie vládneho kabinetu v našom meste má svoj dátum: 24. jún 2015. Vedenie mesta na čele s ružomberským primátorom Igorom Čomborom dokončuje prípravu tak, aby do mesta a celého Liptova "prišiel" nielen slušný balík peňazí, ale aj ďalšie prínosy.

Ilustračný obrázok k článku Vláda SR bude v júni rokovať v Ružomberku: Nakoľko štedrá bude voči mestu a regiónu?
Foto: Jozef Milan

Na ostatnom mimoriadnom rokovaní mestského zastupiteľstva Igor Čombor povedal, že finančný balík sa rozdelí medzi oba liptovské okresy. Približne dve tretiny by mali zostať v Ružomberku, zvyšok by si mali rozdeliť ďalšie okresné mestá regiónu Liptovský Mikuláš a Liptovský Hrádok. Z koláča štátnych peňazí si chcú ukrojiť aj obce, ktoré posielajú žiadosti na menšie investície, uviedol portál liptov.sme.sk.

„Budeme sa snažiť docieliť pre mesto aj iné benefity tým, že predložíme požiadavky na päť ministerstiev, aby realizovali finančné alebo hmotné plnenie,“ povedal Čombor.

Aké sú priority Ružomberka

Štátne úrady na jednom mieste – budova bývalého AC Mondi SCP?

Váš internetový denník Ružomberok24 vás viackrát informoval o probléme vytvorenie klientskeho centra úradov štátnej správy v meste, ktoré malo sídliť v budove bývalej školy pre nadané deti. „Rokujeme s ministerstvom o bývalej administratívnej budove papierní na Bystrickej ceste. Práve tam by sa mohli presťahovať všetky inštitúcie štátnej správy. Pokiaľ by sa to podarilo,
Ružom­berčania by mali všetky úrady vrátane klientskeho centra pod jednou strechou,“ vysvetlil Igor Čombor.

Štátu nepotrebné budovy – splnenie sna Klubu dôchodcov?

Mesto Ružomberok má záujem o niektoré budovy vo vlastníctve štátu, napr. budovy ministerstva, ktoré sú v súčasnosti bez využitia. Ide napríklad o budovu bývalého gynekologického oddelenia.*** „Budeme žiadať aj priestory, v ktorých sídlila správa budov. Je to zdravá stavba, ministerstvo ju eviduje ako prebytočný majetok. Bolo by možné ju prispôsobiť pre klub jednoty dôchodcov,“*** dodal primátor.

Likavský hrad, univerzita, zdravotníctvo

„Ďalšou dôležitou vecou je budúcnosť Likavského hradu, ktorý je v žalostnom stave. Pre jeho zachovanie musíme rokovať s ministrom kultúry a správcom, ktorým je Žilinský samosprávny kraj,“ hovorí prvý muž radnice. S príslušnými ministrami chce riešiť žiadosti vojenskej nemocnice na nákup zdravotníckych pomôcok či požiadavky Katolíckej univerzity.

Primátor si od rokovania vlády v Ružomberku sľubuje veľa. „Je to pre nás významná udalosť a musíme sa na to dôsledne pripraviť,“ uzavrel Igor Čombor.

Zdroj: asistent primátora/ liptov.sme.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM