Tomáš Batiz Šport

Vlhová hodnotí rýchlostné disciplíny pozitívne: Jedna vec ju však mrzí

Petra Vlhová má za sebou vydarený predĺžený víkend v bulharskom stredisku Bansko. Aj keď s rýchlostnými disciplínami nemá veľa skúseností, tak obsadila skvelé priečky.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová hodnotí rýchlostné disciplíny pozitívne: Jedna vec ju však mrzí
31
Galéria
Zdroj: TASR

Vlhová v nedeľňajšom super-G zopakovala šieste miesto z piatkového zjazdu, ktorý bol náhradou za zrušené preteky vo francúzskom Val d'Isere. „Keby mi niekto pred trojicou pretekov v Bansku povedal, že dvakrát skončím šiesta a raz jedenásta, určite by som to brala,“ zhodnotila Vlhová.

„Mrzia ma však chyby v dolnej časti trate, ktoré ma pripravili o pódiové umiestnenie. Chce to viac tréningu rýchlostných disciplín, v budúcnosti ich do môjho itinerára určite zaradím viac,“ dodala Slovenka.

Petra Vlhová siahala dvakrát na pódium. Najskôr v piatkovom zjazde, potom o dva dni neskôr v super-G. O lepšie umiestnenie ju však pripravili chyba v záverečnej časti trate. „Keď som prišla do cieľa a videla som, že som šiesta, bola som veľmi spokojná. Trochu som urobila chyby, spodnú časť som znovu pokazila. Neviem, čo sa tam presne stalo, nestíhala som to vnímať. Zarezala sa mi lyža. Keď má človek dlhšie lyže, tak je to nebezpečné. Som šťastná, že som zdravá a živá. Snažila som sa ísť naplno, videla som ako jazdia baby. Robila som, čo som mohla. Teší ma, že mám ďalšie body,“ uviedla Vlhová pre RTVS.

Vlhová je v celkovom poradí Svetového pohára tretia o 25 bodov za druhou Taliankou Federicou Brignoneovou. Prvé miesto patrí Američanke Shiffrinovej.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM