Vlhová skompletizovala medailovú zbierku: V slalome si vyjazdila bronz!

Petra Vlhová získala bronzovú medailu v slalome na majstrovstvách sveta.

Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová získala na majstrovstvách sveta v Are bronz v slalome. Dvadsaťtriročná pretekárka si tak zo Švédska odnáša kompletnú medailovú zbierku, keďže vo štvrtok sa stala majsterkou sveta v obrovskom slalome a v kombinácii získala striebro.

Štvrtý titul z MS za sebou si vybojovala Američanka Mikaela Shiffrinová časom 1:57,05 min. Druhá bola s mankom 0,58 s domáca Anna Swennová Larssonová, pre ktorú to bol premiérový kov z MS, Vlhová stratila 1,03 s.

Situáciu v 1. kole trochu skomplikovali hmla a mierny vietor, organizátori museli spevniť sneh chémiou. Najlepšie sa s podmienkami v 1. kole svojho trénera vyrovnala Holdenerová so štartovým číslom 3, ktorá získala náskok na súperky najmä v spodnej časti trate. Trojnásobná obhajkyňa titulu Shiffrinová sa nedopustila veľkej chyby, no jej jazde chýbala energia a vtesnala sa pred ňu aj Swennová Larssonová s agresívnejším prejavom.

Vlhová štartovala ako šiesta v poradí, išla opatrnejšie ako líderka zo Švajčiarska a po menších zaváhaniach v hornej časti už na prvom medzičase strácala: „Od začiatku som nechytila rytmus, tam som stratila dosť veľa času, aj som to cítila. Potom som sa do toho dostala, od stredu do konca to nebolo také zlé,“ uviedla slovenská reprezentantka v cieli prvého kola. V ňom finišovala s mankom 0,46 sekundy, čo jej však v druhom kole (14.30) dávalo stále výbornú šancu zabojovať o cenné kovy. Prvých šesť pretekárok po úvodnej jazde delilo len 56 stotín sekundy: „Je to veľmi natesno, všetko je otvorené. V druhom kole nemám čo stratiť, budem sa snažiť čo najviac riskovať. Môžem len získať, uvidíme, aké budú podmienky, je to veľmi náročný deň. Už len potrebujem nájsť najväčšiu silu v sebe samej.“

V druhom kole vyrazila na trať z adeptiek na medaily ako prvá Frida Hansdotterová, v hornej časti však spravila tri veľké chyby a prišla o šancu na cenný kov. Po nej už vyštartovala Vlhová, od úvodu nasadila vysoké tempo, hlavne spodnú časť zajazdila výborne a do cieľa prišla s náskokom 1,36 s, keď dovtedy predviedla najlepšie 2. kolo. Katharina Liensbergerová ju neprekonala, no Shiffrinová následne ukázala fantastický výkon, ubrala z času ďalšiu sekundu a tri stotiny a zaútočila na zlato. Swennová Larssonová ju nedokázala prekonať, no zdolala Petru Vlhovú, tej však k tretej medaile z troch štartov pomohlo zaváhanie Holdenerovej.

FOTO: Slalom na MS v lyžovaní aj s Petrou Vlhovou
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM