Ivana Milanová Správy Samospráva

Vlkolínec láka aj stromom priateľstva a umeleckým sympóziom

Vo Vlkolínci sa 30. júla uskutoční tradičné podujatie Nedeľa vo Vlkolínci. Tohtoročný program nosnej akcie letnej sezóny v osade UNESCO ponúkne tvorivé dielne pre rodiny s deťmi či možnosť zanechať odkaz na strome priateľstva medzi národmi.

Ilustračný obrázok k článku Vlkolínec láka aj stromom priateľstva a umeleckým sympóziom
Zdroj: Mesto Ružomberok

„Tradícia Nedele vo Vlkolínci vznikla už v roku 1993. Odvtedy sa každoročne teší bohatej návštevnosti nielen domácich, ale aj návštevníkov zo širokého okolia a zahraničia. Program je doplnený o tvorivé dielne pre rodiny s deťmi, v rámci ktorých si budú môcť záujemcovia hravou formou otestovať svoje zručnosti, kreativitu a na pamiatku si odniesť aj vlastnoručne vyrobený suvenír. Tieto dielne sú v ponuke nepretržite aj počas mesiacov júl a august," priblížila Gabriela Demčáková vedúca oddelenia regionálnej politiky z ružomberského mestského úradu.

Na podujatí vystúpia folklórne súbory Liptov a Salatín, country kapela Jamtour z Kroměříža, Miťo Bomba a Allan Mikušek. Divadlo na hojdačke zahrá predstavenie pre deti Na zemi dobre mi. Sprievodným podujatím bude Medzinárodné umelecké sympózium Vlkolínec, ktorého sa zúčastnia domáci umelci a hostia z partnerských miest mesta Ružomberok – českého Kroměříža a srbského Báčskeho Petrovca. Diela vytvorené počas sympózia budú vystavené v miestnej minigalérii.

Sprievodným podujatím bude Medzinárodné umelecké sympózium Vlkolínec.

„Program bude obohatený o ukážky prác remeselníkov, ktorí budú rozmiestnení v areáli živého skanzenu a záujemcovia si budú môcť vyskúšať tradičné remeslá. Cieľom podujatia je totiž pripomenúť si unikátnosť tejto kultúrnej pamiatky, podporiť povedomie verejnosti o tomto jedinečnom mieste a predovšetkým deťom a mládeži priblížiť život a prácu našich predkov," uviedla Demčáková.

Podľa jej slov bude na podujatí pri príležitosti Medzinárodného dňa priateľstva vytvorený aj takzvaný strom priateľstva medzi národmi, na ktorom môžu návštevníci zanechávať odkazy pre ostatných počas celej letnej sezóny.

Vlkolínec láka aj stromom priateľstva a umeleckým sympóziom
1
Galéria
Zdroj: Mesto Ružomberok
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM