Ivana Milanová Rôzne

Vybrali finálovú dvanástku Miss stredných škôl

Finálovým kastingom vo Valčianskej doline uzatvorili počas tohto víkendu organizátori štvrtého ročníka Miss stredných škôl Slovenskej republiky výber dvanástich finalistiek.

Riaditeľ súťaže Stanislav Šagáth pre TASR uviedol, že na 16 kastingoch po celom Slovensku sa zúčastnilo 186 dievčat. „Z každého kastingu postúpili 2 až 3 dievčatá a z nich sme vybrali finálovú dvanástku. Dievčatá na kastingu absolvovali prehliadku v plavkách, aby sme vedeli zhodnotiť súmernosť postavy. V rozhovore sme preverili, aké sú komunikatívne a otestovali aj ich jazykové znalosti,“ povedal Šagáth.
Na predfinálových sústredeniach bude mať dvanásť stredoškoláčiek podľa riaditeľa súťaže jazykovú, modelingovú a hostesingovú prípravu. „Či už ide o stolovanie, správanie sa k hosťom, aby z nich boli hostesky, za ktoré sa nemusíme hanbiť, ale aby prípadne zapadli aj do modelingového sveta. Vo finále ich čakajú klasické disciplíny – prehliadka v spoločenských šatách, svadobných šatách, prehliadka v plavkách, rozhovor s moderátorom a voľná disciplína,“ skonštatoval Šagáth.
Upozornil, že internetové hlasovanie o Miss tip a sms hlasovanie o Miss sympatia spustia organizátori od 1. februára 2012. „Trvá až do 27. apríla 2012, kedy sa uskutoční finále v Studenom pri Bratislave,“ dodal riaditeľ Miss stredných škôl Slovenskej republiky.
Filozofia súťaže je podľa neho postavená na nových programových cieľoch a zmenách v jej fungovaní. „Mojim želaním je maximálne zúročiť skúsenosti z prvých troch ročníkov, aby výsledkom bola profesionalita ako garancia značky Miss stredných škôl SR. Novinkou je aj fakt, že finále sa prvýkrát zúčastnia umelci nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia a celá súťaž bude pod drobnohľadom profesionálnych kameramanov,“ uzatvoril Šagáth.

Zdroj: TASR Foto: Pavol Ďurčo

RK - miss stredne skoly
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM