Iné športy

Výstup na Čebrať - ideálna príležitosť vypotiť prebytočné kalórie

V poradí už jubilejný 20. ročník Štefanského výstupu na vyhliadkový fatranský vrchol Predného Čebraťa týčiaceho sa do nadmorskej výšky 945 metrov nad Ružomberkom usporiada vo štvrtok 26. decembra turistický klub zo susednej obce Likavka.

Ilustračný obrázok k článku Výstup na Čebrať - ideálna príležitosť vypotiť prebytočné kalórie
Zdroj: Dnes24.sk

„Po dvoch dňoch výdatného maškrtenia, ochutnávania všakovakých vianočných dobrôt a prejedania sa je to ideálna príležitosť vypotiť prebytočné kalórie. Túto trasu zvládne každý trochu zdatnejší turista bez rozdielu veku,“ pozval všetkých nadšencov nenáročnej pešej turistiky člen organizačného tímu Róbert Fajta.

Zároveň spresnil, že záujemcovia si môžu túru predĺžiť na ešte o takmer 100 metrov vyšší Zadný Čebrať: „Určite sa opäť stretne do dvoch stoviek turistov nielen z Ružomberka či Likavky, ale aj zo širšieho okolia. V minulých rokoch medzi nás zavítali priatelia z celého Liptova, Oravy, Banskej Bystrice či Žiliny.“

Jedinečnou odmenou každému, kto vystúpi na Predný Čebrať, bude nádherný výhľad na prírodnú panorámu. Táto akcia je len začiatkom celej série tradičných výstupov na okolité kopce. Nasledovať bude Silvestrovský výstup na Choč, Novoročný na Radičinú či Trojkráľový na Tlstú horu.

ilustračné foto: panoramio.com

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM