Basketbal

Za basketbalovú Ružu budú hrať len Slovenky, na európsky pohár nie sú peniaze

Basketbalistky MBK Ružomberok budú hrať v najbližšej sezóne len v slovenskej extralige. Klubu sa nepodarilo získať významného sponzora, a preto sa neprihlásil do FIBA Cupu. Stredoeurópska liga sa taktiež hrať nebude, vraj pre nezáujem maďarskej strany.

Ilustračný obrázok k článku Za basketbalovú Ružu budú hrať len Slovenky, na európsky pohár nie sú peniaze
Foto: Jozef Milan

„Po dvadsiatich štyroch rokoch bude najúspešnejší slovenský klub účinkovať len v domácej ligovej súťaži. Do FIBA Cupu nešla prihláška a padla (vďaka maďarskej strane) aj nadnárodná Stredoeurópska liga,“ informoval portál liptov.sme.sk

„Myslím si, že jedna sezóna, po takom dlhom čase môže byť aj oddychovejšia,“ povedal prezident MBK Ružomberok Stanislav Bella a pokračoval: „Ani pre nový súťažný ročník sa nám nepodarilo získať generálneho sponzora. V zložitej ekonomickej situácii musíme najprv vysporiadať ešte zostávajúce staré záväzky a naplánovať si iba to, čo sa dá reálne utiahnuť.“

Prezident MBK prezradil aj základnú myšlienku pre zostavovanie hráčskeho kádra. „Budeme hrať bez cudziniek, iba so Slovenkami,“ potvrdil Stanislav Bella. Z minulej sezóny majú platné zmluvy Zuzana Brezániová, Dominika Baburová, Veronika Černáková a Veronika Remenárová. Klub má záujem aj o Evu Kmeťovú a snaží sa o návrat Kataríny Tetemondovej. Tím by mali doplniť mladé dievčatá.

Stále je neobsadený post generálneho manažéra klubu, keďže Stanislav Onuška odišiel po skončení uplynulej sezóny trénovať ŠBK Šamorín. Onuška sa pre portál basket.sk vyjadril, že mu za tými pravými fanúšikmi Ruže a za atmosférou v Koniarni bude smutno. Ružomberskému basketbalu praje veľa ďalších úspechov.

zdroj: liptov.sme.sk/ basket.sk; ilustračné foto: rk24;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM