Futbal

Začala sa zimná príprava: Tréner futbalistov MFK Ladislav Pecko avizuje hráčom drinu

Vo štvrtok dopoludnia začali futbalisti MFK Ružomberok s prípravou na jarnú časť sezóny Fortuna ligy 2015/16. Po jeseni patrí klubu spod Čebraťa ôsma priečka, keď z 19 zápasov dosiahol bilanciu 6-6-7 a získal 24 bodov.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa zimná príprava: Tréner futbalistov MFK  Ladislav Pecko avizuje hráčom drinu
Zdroj: TASR

„Ja do zimy vstupujem v pohode, pre trénerov je to asi najlepšie obdobie, no u hráčov to asi neplatí. Budeme tvrdo pracovať, aby sme na jar potešili divákov, sami mali dobrý pocit a v tabuľke sa posunuli čo najvyššie,“ dal sa počuť hlavný kouč MFK Ladislav Pecko. Jeho asistentom bude naďalej Ján Bíreš a trénerom brankárov Marek Rodák.

Do tréningového procesu sa zapojili aj dve nové akvizície – brankár Ľuboš Hajdúch, ktorý v Ružomberku už chytal v rokoch 2002 – 2009, a 25–ročný útočník Peter Gál-Andrezly, v jeseni s piatimi gólmi najlepší zakončovateľ Podbrezovej. „Ešte chceme kolektív doplniť o jedného hráča z Česka, verím, že budúci týždeň sa nám jeho príchod podarí dotiahnuť,“ povedal športový riaditeľ MFK Dušan Tittel .

Brankár Hajdúch a útočník Gál-Andrezly

Tridsaťpäťročného Hajdúcha, ktorý stál medzi ružomberskými žrďami aj v sezóne 2005/2006, keď mužstvo dosiahlo „double“, návrat do starého prostredia potešil: „Som rád, že som späť. Oslovil ma majiteľ klubu Milan Fiľo a išlo o ponuku, ktorá sa neodmieta.“ Príchodom Gála-Andrezlyho sa naplnila aj trénerova požiadavka. „Avizoval som, že potrebujeme hráča na kraj ofenzívy. Peťo je veľmi dobrý typ. Ide o perspektívneho a ambiciózneho chalana, ktorý už v Košiciach odohral výborné zápasy a naposledy aj v Podbrezovej. Verím, že v Ružomberku bude ešte lepší,“ povedal Pecko. S najväčšou pravdepodobnosťou bude na Liptove pokračovať aj stopér Ján Maslo, hoci zatiaľ nemá podpísanú novú zmluvu.

Odchody

Ešte v decembri sa Ružomberok dohodol na rozviazaní kontraktu s brankárom Štefanom Seneckým. Klub ďalej neprejavil záujem o služby útočníka Pavla Masaryka, ani Moldavca Anatolija Cheptina. „Masarykovi sa skončila zmluva a patrí mu poďakovanie za všetko, čo urobil pre Ružomberok. Naše smerovanie je momentálne trošku iné. Chceme aj tím omladiť, v jeseni mal Ružomberok asi najstarší útok nielen v lige, ale možno aj v Európe. Cheptina, ktorý má platný kontrakt, sme dali na transfer listinu,“ vysvetlil Tittel.

Ružomberčanov čakajú dve sústredenia – kondičné od 11. do 15. januára v Liptovskom Jáne a herné od 5. do 14. februára v Turecku.

Na titulnej fotke je nová posila mužstva brankár Ľuboš Hajdúch.

Začiatok zimnej prípravy futbalistov MFK
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM