Jozef Milan Basketbal

Začiatok nového roka v Ružomberku: Veľký basketbalový turnaj

Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie v piatok rozhodla o pridelení finálového turnaja Slovenského pohára žien klubu MBK Ružomberok. V termíne 4.- 6.januára 2013 bude v Športovej hale Koniareň súťažiť osem tímov.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok nového roka v Ružomberku: Veľký basketbalový turnaj
Foto: Jozef Milan

Do basketbalového turnaja sa prihlásilo 6 extraligových a 2 druholigové družstvá. Domáci tím a Good Angels Košice budú nasadené ako jednotky v dvoch skupinách, v ktorých sa bude hrať systémom každý s každým. Víťazi sa „pobijú“ o pohár, druhí zo skupín zabojujú o 3.miesto. Na všetky zápasy počas troch hracích dní bude voľný vstup pre všetkých priaznivcov a záujemcov. O usporiadanie turnaja sa zaujímali aj košické GA.

Stanislav Bella, prezident klubu a viceprimátor mesta: „Považujem poverenie MBK Ružomberok usporiadaním záverečného turnaja Slovenského pohára žien za veľký úspech. Je to výborná príležitosť prilákať do hľadiska verejnosť zo širšieho okolia Ružomberka, a hlavne mladých ľudí, čo je jeden z rozmerov schválenej koncepcie rozvoja basketu v meste (na poslednom rokovaní zastupiteľstva). Zároveň to bude výborná príprava pre naše hráčky na štvrťfinálové zápasy Európskeho pohára a šanca pre naše juniorky a kadetky, aby sa predviedli na kvalitnom turnaji.“

rk24/ tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM