Jozef Milan Samospráva

Začína volebná kampaň(?): Petícia za odvolanie primátora

Ružomberčan Ján Kolík informoval RK24 o rozbehnutí petície za vyhlásenie referenda na odvolanie primátora Jána Pavlíka. Menovaný je autorom Otvoreného listu primátorovi Mesta Ružomberok a poslancom mestského zastupiteľstva, ktorý bol roznášaný občanom v piatok 8.11.2013 (jeden deň pred voľbami VÚC).

Ilustračný obrázok k článku Začína volebná kampaň(?): Petícia za odvolanie primátora
Foto: Jozef Milan

Oznamovateľ svoju aktivitu ohlásil aj na oficiálnej FB stránke mesta: https://www.facebook.com/…o.ruzomberok?…. Jánovi Kolíkovi zaslala včera redakcia RK24 niekoľko otázok, na ktoré odpovedal a ktoré vám ponúkame.

1. Mienite informovať médiá, aby ste oficiálne vyhlásili zbieranie podpisov za referendum o odvolaní primátora?

  • Áno, chystám sa osloviť média.

2. Aké sú dôvody Vašej iniciatívy?

  • Dôvody mojej iniciatívy sú uvedené v Otvorenom liste (ďalej OL), ktorý bol rozšírený medzi občanov Ružomberka, ako aj odoslaný MÚ s vlastnoručným podpisom.

3. Oslovili ste politické strany, občianske združenia a terajších poslancov Mestského zastupiteľsťva so žiadosťou o podporu Vášho kroku?

  • Neoslovil som žiadne politické strany, občianske združenia, ani súčasné MsZ, nakoľko nemám záujem byť s nimi spájaný.

4. Nie je Vašim cieľom osobné zviditeľnenie sa, keďže je rok pred voľbami a úspešné referendum by mohlo – vzhľadom na zákonné termíny – viesť ku novej voľbe len relatívne krátko pred riadnymi voľbami?

  • Mojim cieľom nie je osobné zviditeľnenie sa. Som jeden z občanov, ktorí sú nespokojní so spôsobom spravovania nášho mesta MsZ. OL som chcel poukázať na veci, s ktorými sú občania nespokojní,ale nemajú odvahu a energiu na to verejne poukázať, a tak prispieť k zlepšeniu situácie v NAŠOM MESTE pre všetkých, nielen pre určitú skupinu ľudí. OL som pripravoval dlhšie. Nechcel som však,aby skončil nepovšimnutý niekde v koši, a preto bol odoslaný pred voľbami do VÚC. Vtedy sa ľudia najviac zaujímajú o dianie v ich okolí a majú možnosť niečo zmeniť. Som si vedomý, že referendum môže byť relatívne krátko pred riadnymi voľbami. Mne ide predovšetkým o princíp a vyvodenie zodpovednosti za zlé spravovanie mesta. Snaha o referendum je dôkazom, že OL nebol napísaný kvôli voľbám do VÚC s cieľom zdiskreditovať kandidátov za RK okres, ako sa vyjadrili niektorí kandidáti v médiách. Plním si záväzok, ktorí som si dal v OL.

O stanovisku ku iniciatíve požiadame aj primátora mesta a predsedov poslaneckých klubov v zastupiteľstve.

súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…-list-164654

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM