Jozef Milan Rôzne

Záhradkári sa školili a varili guláš v osade Mičinô

Okresný výbor Slovenského zväzu záhradkárov Ružomberok v spolupráci so Základnou organizáciou Mičinô usporiadal v sobotu Deň záhradkárov v záhradkovej osade Mičinô nad sídliskom Baničné. Na programe boli odborné prednášky, ale aj varenie gulášu a družná zábava.

Ilustračný obrázok k článku Záhradkári sa školili a varili guláš v osade Mičinô
Zdroj: Dnes24.sk

Na akcii, ktorej sa zúčastnil aj viceprimátor Stanislav Bella, sme sa porozprávali s predsedom Záhradkovej osady Mičinô Miroslavom Šurinom: „Deň záhradkárov poriadame už päť alebo šesť rokov, cieľom je nielen utužiť priateľstvo, ale aj urobiť prednášky pre členov, predvádzal sa tu letný rez a letné očkovanie ovocných drevín. Prednášku aj ukážky robil Eduard Jakúbek, predseda SZZ z Bratislavy. Z jari sme robili jarný rez v Liptovskej Štiavničke, kde sme tiež vysadili desať nových stromkov, podobnú ukážku sme taktiež robili v našej muštárni na ulici Jančeka. Vydarenú akciu sme spravili na Vlkolínci, a to celoslovenskú súťaž v kosení, už ôsmy ročník a s veľkým ohlasom.“

Na vstup do organizácie sa treba prihlásiť, podmienkou je záhradka pri dome, pretože v záhradkových osadách teraz nie je žiadna voľná parcela – iba ak by niekto chcel predať.

Čo bolo na programe:

  • odborná prednáška s ukážkou letného rezu ovocných drevín a jeho význam
  • odborná prednáška s ukážkou očkovania ovocných drevín
  • odborná prednáška o ochrane ovocných drevín proti škodcom a hubovitým chorobám

zdroj: rk24/ Miroslav Mišík, člen OV SZZ v Ružomberku

Záhradkári sa školili a varili guláš v osade Mičinô
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM