Jozef Milan Samospráva

Zastupiteľstvo zmietlo zo stola koncepciu parkovacieho systému

Ružomberské mestské zastupiteľstvo neschválilo dlho pripravovanú koncepciu parkovacieho systému, na základe ktorej sa malo od leta budúceho roka spoplatniť parkovanie vo vybraných centrálnych častiach metropoly dolného Liptova.

Ilustračný obrázok k článku Zastupiteľstvo zmietlo zo stola koncepciu parkovacieho systému
Foto: Jozef Milan

Značné sklamanie z odmietavého či zdržanlivého postoja väčšiny kolegov poslancov neskrýval predkladateľ spomínanej koncepcie viceprimátor Miroslav Zuberec. „Mnohí volajú po investíciách do parkovacích plôch, ale akosi nechcú hľadať možnosti, ako naplniť mestskú kasu, aby sme na to mali prostriedky. Toto bol podľa mňa citlivý spôsob na ich získavanie,“ skonštatoval a zároveň zdôraznil, že vedenie radnice opätovne predloží tento návrh už len v prípade, že bude existovať reálny politický dopyt po spomínanom riešení problémov s parkovaním.

„Táto naša koncepcia bola postavená na tom, že chceme zaviesť do parkovania systém. Do jeho spustenia by ostávalo ešte viac ako pol roka, dovtedy by sa dal doladiť,“ povedal primátor Ján Pavlík s presvedčením, že život túto tému určite vráti na pôdu mestského zastupiteľstva.

Predseda najsilnejšieho poslaneckého klubu KDH a bývalý primátor Michal Slašťan si myslí, že koncepcia bude schválená, pretože v každom väčšom meste na Slovensku sa za parkovanie platí . „Je tam ešte niekoľko vecí, ktoré treba doplniť – problém krátkodobého parkovania pre prípad vyloženia dieťaťa do školy alebo zastavenia na stanici; je tu problém vylúčenia niektorých ulíc. Ja som ale za schválenie tohto projektu, treba ho však ešte dopracovať a vrátiť na rokovanie poslaneckého zboru.“

ruzomberok24/ tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM