Jozef Milan Futbal

Záver jesene - prehra na Tehelnom poli

(ilustračné foto) Bratislava 26. novembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 18. kola Corgoň ligy nad MFK Ružomberok 2:0. "Belasí" rozhodli o svojom triumfe už v prvom polčase, gólovo sa presadili Juraj Ha

Domáci začali pred riedko zaplneným hľadiskom aktívne, prvá vážnejšia šanca sa však zrodila na opačnej strane, keď Serečin z hranice šestnástky netrafil bránu. Skóre stretnutia otvoril v 13. minúte Halenár, ktorý z ľavej strany poslal loptu k vzdialenejšej žrdi a otvoril tak už svoju druhú stovku ligových gólov – 1:0. O tri minúty neskôr mohol zvýšiť Guédé, s jeho slabým zakončením si však brankár Hrdlička poradil rovnako ako s nebezpečnou Šebovou hlavičkou. Kanonier „belasých“ si zmarenú šancu vynahradil efektným gólom v 39. minúte, keď po Bagayokovej prihrávke z pravej strany poslal loptu pätičkou do protipohybu ružomberského gólmana – 2:0.

Hostia vybehli do druhého polčasu ako vymenení a v krátkom slede mali na dosah kontaktný gól, no najprv Masaryk nedosiahol v malom vápne na loptu a vzápätí Putnocký zneškodnil stopercentnú šancu Slobodu. Na opačnej strane mohol skórovať Žofčák, pokus o technický obstrel mu však nevyšiel. Nádeje súpera mohol v 71. minúte pochovať Lačný, ktorý sa rútil sám na Hrdličku a hoci ho prekonal, lopta skončila tesne vedľa pravej žrde. Hostia sa už v závere nedostali do žiadnej veľkej šance a keďže ani Had nevyužil svoju príležitosť, aj po 90 minútach zostal v platnosti polčasový rezultát 2:0. Slovan vďaka tomuto víťazstvu prezimuje na druhom mieste za MŠK Žilina.

Vladimír Weiss, tréner Slovana: „Som rád, že sme duel zvládli. Predviedli sme veľmi dobrý prvý polčas, hoci nie všetko bolo v poriadku. To, čo sme chceli hrať, sme splnili asi na 70 percent. Víťazstvo sme si ale zaslúžili napriek horšiemu druhému polčasu, kde nám chýbala lepšia medzihra a musel nás podržať Putnocký. Skončila sa jesenná časť, sme druhí, čo je dobrá východisková pozícia. Šesť mužstiev je v hre o titul a bude to napínavé. My urobíme všetko pre to, aby sme sa nakoniec radovali my.“ Aleš Křeček, tréner Ružomberka: „Mrzí ma mizerný prvý polčas a hlavne spôsob, akým sme ho prehajdákali. Boli sme zakríknutí, chýbala nám väčšia túžba zvládnuť tento duel. Pripravovali sme sa naň aj po psychickej stránke, ale odhodlanie sme nechali v kabíne. V druhom polčase sme boli myslím lepším tímom, hneď na začiatku mal Sloboda veľkú šancu. Tento moment nás mohol naštartovať, ale nestalo sa tak. Slovan vyhral zaslúžene, dal dva góly a to rozhodlo.“

Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 2:0 (2:0) Góly: 13. Halenár, 39. Šebo. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Had, Milinkovič – Pekár, Vavrík, Ďubek, Huber, 1643 divákov. Zostavy a striedania: Slovan Bratislava: Putnocký – Bagayoko, Jánošík, Had, Kolčák – Kladrubský, Guédé – Lačný (77. Hartig), Žofčák, Halenár (88. Grendel) – Šebo (66. Milinkovič) MFK Ružomberok: Hrdlička – Pekár, Huber, Greššák, Gallo – Ďubek, Vavrík, Sloboda (77. Chovanec), Skalák – Masaryk, Serečin (46. Hoferica)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM