Jozef Milan Kultúra

Zdravé deti z Fulláčika boli potešiť choré v sanatóriu

Ústredná vojenská nemocnica - FN Ružomberok, Mesto Ružomberok a Základná umelecká škola Ľ. Fullu zorganizovali minulý týždeň detský letný tábor Fulláčik. Jeho vyvrcholením bola návšteva Detského rehabilitačného sanatória a odovzdanie darčekov - hračiek tým menej šťastným deťom.

Ilustračný obrázok k článku Zdravé deti z Fulláčika boli potešiť choré v sanatóriu
Foto: Jozef Milan

Tábor bol denný, v čase od 7:30 do 17:00, zúčastnilo sa ho 27 detí. UVN-ka zabezpečila stravu, podieľala sa na množstve programov. Mesto cez viceprimátora Bellu pomohlo finančne a rôznymi predmetmi, napr. tričkami, perami… Deti boli na viacerých výletoch v okolí mesta, ale aj v Liptovských Revúcach v rozprávkovej vtáčej záhradke Miroslava Sanigu.

Operačná sestra Helga Nemethová, ktorá tvorivo aj manažérsky stojí za spomínanými projektmi, pre našu 24-ku povedala: „Cieľom bolo nielen rozvíjať tvorivú činnosť, ale takisto aj takú ľudskú. Toto podujatie v podstate nadväzovalo na projekty, ktoré tieto subjekty robili už v minulosti, či už vianočnú aukciu prác žiakov ZUŠ Ľ.Fullu, kde umenie pomáhalo novorodencom, keď zo získaných finančných prostriedkov sme zrekonštruovali priestory Gynekologicko – pôrodníckej kliniky a vybudovali v nej oddychový areál. Letný tábor bol taktiež reálnym vyjadrením myšlienky prednostu kliniky doktora Ondrejku o spojení malých a veľkých Ružomberčanov, z ktorého vzídu neskutočné veci.“

Detský letný tábor Fulláčik
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM