Jozef Milan Kultúra

Žiaci a učitelia GSA: Nie sme problematickí

V dňoch 15. - 20 apríla 2013 sa žiaci a učitelia Gymnázia sv. Andreja v Ružomberku v rámci projektu Comenius - multilaterálne partnerstvá zúčastnili už druhého vzájomného stretnutia, ktoré sa konalo v Španielsku.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci a učitelia GSA: Nie sme problematickí
Foto: Jozef Milan

Príspevok GSA: Atmosféra školy

Názov dvojročného projektu, do ktorého je zapojené GSA, je We aren´t problematic teda Nie sme problematickí. Stretnutia sa zúčastnili učitelia a žiaci z rôznych krajín: Turecko, Španielsko, Nemecko, Taliansko, Bulharsko, Rumunsko, Litva a Slovensko. Učitelia spoločne premýšľali nad elimináciou problémových prejavov žiakov v školách, nad príčinami problémov, ktoré majú, a navrhovali možné riešenia. Príspevok GSA v oblasti prevencie pred problémami so žiakmi bol zameraný na príkladné ovzdušie školy a školských kolektívov od tried až po učiteľov.

Spoznávanie Španielska

Týždeň bol zameraný na jednej strane na spoznávanie a vzájomnú výmenu skúseností učiteľov spomínaných krajín, na druhej strane na spoznávanie kultúrneho a duchovného dedičstva Španielska. Študenti aj učitelia mali možnosť zblízka spoznať kultúru, históriu, školský systém či zvyky krajiny, v ktorej boli, a porovnať ich s krajinou, z ktorej každý pochádzal. Bohatý program tvorili stretnutia v škole, návštevy iných škôl, návšteva historických, náboženských či kultúrnych pamiatok, múzeí, koncertov. Počas pobytu žiaci navštívili aj najznámejšie pútnické mesto Compostelu.

Najbližšie stretnutie bude v októbri tohto roku a hostiteľskou školou bude práve Gymnázium sv. Andreja v Ružomberku.

zdroj: Kamil Nemčík, riaditeľ GSA

Gymnázium sv.Andreja v Španielsku
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM