Rôzne

Žiaci - budúci programátori si to rozdajú v Pedagogickej fakulte KU

Priestory Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku budú už v sobotu 13. júna miestom celoštátneho kola súťaže detských programátorov Baltie 2015. Za účasti 75 talentovaných žiakov základných škôl sa uskutoční paralelne s vyvrcholením tradičnej medzinárodnej súťaže vo Varšave.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci - budúci programátori  si to rozdajú v Pedagogickej fakulte KU
Zdroj: Dnes24.sk

„Veľkou výhodou tohto formátu je, že naši šikovní najmladší programátori nemusia merať cestu do Poľska. Školy tak môžu vyslať na celoslovenské finále oveľa viac žiakov. Mimochodom, do Ružomberka pricestujú aj Poliaci, ktorí to majú k nám bližšie ako do Varšavy,“ informovala koordinátorka Janka Majherová.

Najväčším prínosom tohto súťažného projektu je podľa nej to, že podchycuje záujem detí o informatiku. „Výrazne sa tak zvyšuje miera pravdepodobnosti, že raz z nich vyrastú profesionálni programátori. Viaceré deti dokážu vytvárať počítačové programy, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani profesionáli,“ skonštatovala.

Janka Majherová je presvedčená, že to bude jedinečná skúsenosť aj pre viacerých študentov PF KU. Budú môcť zažiť atmosféru medzinárodnej súťaže a zároveň získať skúsenosti z organizovania obdobných podujatí.

Foto: pf.ku.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM