Správy

Žilinský kraj mení cestovné poriadky: Prímestské linky v obmedzenom režime

Zákaz vychádzania a zatvorené školy preriedili rady cestujúcich. Kraj tomu prispôsobil frekvenciu spojov.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský kraj mení cestovné poriadky: Prímestské linky v obmedzenom režime
Zdroj: TASR/AP

Prímestské autobusy v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) budú od piatka (30. 10.) jazdiť v obmedzenom režime. Dôvodom sú mimoriadne prázdniny i platný zákaz vychádzania v súvislosti s ochorením COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.

„Vo veľmi podobnom režime sme išli už počas prvej vlny pandémie. Prázdninový režim bude doplnený o autobusové spoje tak, aby bolo zabezpečené dochádzanie zamestnancov do práce a žiakov aj zamestnancov do materských a základných škôl,“ uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Doplnila, že zmena bude platná do generálnej zmeny cestovných poriadkov 12. decembra 2020. „V prípade, že by do tohto dátumu došlo k uvoľňovaniu opatrení, samozrejme, režim prevádzkovania prímestskej autobusovej dopravy prehodnotíme a prispôsobíme sa situácii. Zároveň platí, že počas obmedzeného režimu budeme situáciu sledovať, prehodnocovať a budeme brať do úvahy aj aktuálne požiadavky cestujúcej verejnosti,“ dodala Jurinová.

„ŽSK zároveň ubezpečuje cestujúcich, aby sa nebáli využívať prímestskú autobusovú dopravu. Autobusy sú pravidelne dezinfikované a doteraz v nich nebol zaznamenaný ani jeden prípad nákazy ochorením COVID-19. Vodiči v autobusoch sú chránení dezinfekciou a ochranným rúškom. ŽSK daroval zmluvným dopravcom ochranné rúška v celkovom počte 8000 kusov, ktoré získal ako dar,“ uzavrela Remencová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM