Tomáš Batiz Rôzne Správy

Zimné fotografie Liptáka Martina vás dostanú: Zábery, ktoré sa určite oplatí vidieť!

Mrazivé dni na vytvárajú nádherné scenérie, ktoré sa dotknú každého z vás. Pozrite si Liptov prostredníctvom objektívu Martina Sprušanského.

Ilustračný obrázok k článku Zimné fotografie Liptáka Martina vás dostanú: Zábery, ktoré sa určite oplatí vidieť!
9
Galéria
Foto: Martin Sprušanský

Podľa Liptáka Martina vznikajú najkrajšie zábery skoro ráno, keď na svet prenikajú prvé slnečné lúče. “V zimnom období je trvanie „zlatej hodinky“ dlhšie ako v lete v dôsledku nižšej polohy slnka na oblohe. Ale najlepší čas je tesne okolo jeho východu či západu,” skonštatoval.

Všetko závisí od svetla

Každý fotograf s určitosťou potvrdí, že fotografia je úzko spätá so svetlom. To samozrejme platí aj v zime. “Zima je vďačným námetom pre krajinárskeho fotografa. Krajinu prikryje sneh a ľad zrazu je obraz kompozične čistejší. Chladné počasie prispieva k lepšej viditeľnosti a miznú rôzne opary, ktoré sú výrazné hlavne v letných dňoch. voje čaro majú určite aj stromy pokryté inovaťou v slnečnom svite. Treba len pohľadať dobré svetlo a námet k nemu sa ponúkne sám,” priblížil.

Foto: Martin Sprušanský

Liptov ho inšpiruje

Za krásnymi zimnými zábermi určite netreba chodiť ďaleko. Pohľad na Tatry, alebo na zamrznutú Liptovskú Maru očarí každého. “Liptov je určite krásny aj v zime. Často sa túlam po brehoch Liptovskej Mary, ale krásne scenérie sú z Chopku či Hút. Vždy to závisí od svetla, kam sa vyberiem fotiť.”

Podľa Martina Sprušanského, krásne scenérie sa dajú fotiť aj nad Kvačanmi či Prosiekom. Kdekoľvek môžeme nájsť zákutia, ktoré stoja za to ich odfotiť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM