Rôzne

Známe britské periodikum sa poriadne seklo. Na Slovensku nepite vodu z vodovodu, hlási

Má to byť dobrá rada pre dovolenkárov pred návštevou najrôznejších európskych krajín. Iniciatívnym radcom je Daily Mail a Slovensku, krajine, ktorá v ostatnom čase patrí medzi turisticky najatraktívnejšie, nerobí vôbec dobré meno.

Nepite na Slovensku vodu z vodovodu! Výstraha jedného z najväčších spravodajských portálov zarazí nejedného občana krajiny spod Tatier. Daily Mail si pomáha aj mapou krajín, kde je možné piť vodu priamo z umývadla a kde nie. Slovensko podľa tohto britského periodika patrí do druhej skupiny. Zaujímavosťou je, že na nej nerozlišuje medzi Českou republikou a Slovenskom, niekdajší spoločný štát existuje podľa nákresu (viď galéria) aj vyše dvadsať rokov po rozpade. Na ďalšej mape je zasa nápis našej krajiny na území Maďarska.

PREČÍTAJTE SI: Najprv extrémne teplá, potom výrazné ochladenie. Meteorológovia vystríhajú pred hrami počasia

Podľa zistení portálu Aktuality.sk je u nás voda vo verejných vodovodoch bezpečná, zdraviu neškodlivá, spĺňa všetky potrebné normy. Potvrdila to hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Lenka Skalická. „Na Slovensku máme vo verejných vodovodoch bezpečnú pitnú vodu, ktorej zdrojom je predovšetkým podzemná voda.“

Zdroj: Twitter
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM