Ivana Milanová Správy Samospráva

Župa tvrdí: Na prvé sneženie sme pripravení

Žiadne obavy. V regiónoch Žilinskej župy sú cestári pripravení na zmenu počasia, ktorá môže spôsobiť obmedzenie zjazdnosti ciest. O liptovské cesty sa postará sedem pracovníkov.

Ilustračný obrázok k článku Župa tvrdí: Na prvé sneženie sme pripravení
Zdroj: Dnes24.sk

Jednotlivé regionálne strediská majú zmapované kritické úseky a v pohotovosti je pripravených 34 vodičov so sypačmi a nakladačmi, ktorí budú operatívne reagovať na problémy zjazdnosti na cestách.„V závode Horné Považie je to päť vodičov, na Kysuciach a Orave rovnako po šesť, o liptovské cesty sa postará sedem pracovníkov a v Turci bude nachystaných okamžite vyraziť do terénu desať šoférov,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

„V našom kraji sa v zime staráme o údržbu 1.356 kilometrov ciest II. a III. triedy a na základe zmluvy udržiavame tiež 493 kilometrov ciest I. triedy a takmer 18 kilometrov rýchlostných ciest. Obvykle začínajú naše strediská Správy ciest ŽSK zimnú údržbu až v novembri, no pri výkyvoch počasia musíme byť v strehu a zasiahnuť hneď, ako je to možné,“ uviedol žilinský župan.

Žilinský samosprávny kraj má zatiaľ pre tohtoročnú zimu zásobených 11.159 ton chemického a 21.860 inertného materiálu.

Množstvo materiálu bude podľa potrieb dopĺňané aj počas nasledujúcich mesiacov. „O bezpečnosť a zjazdnosť ciest sa bude následne už v plnej prevádzke starať 247 zamestnancov, k dispozícii máme 112 sypačov, osem snehových fréz, 15 traktorov, 24 nakladačov a deväť nákladných vozidiel,“ priblížil riaditeľ odboru dopravy ŽSK Ivan Mokrý.

Daj LIKE na našej FB stránke a máš vždy čerstvé info z Ružomberka a okolia.

Zdroj: ŽSK

Online posýpač

Počas zimnej údržby bude tiež k dispozícii dispečersko-spravodajská služba Žilinskej župy a aj tento rok je možné si počas nepriaznivého počasia na webových stránkach ŽSK overiť online, v ktorých úsekoch vozidlá posýpajú alebo zhŕňajú sneh (http://www.regionzilina.sk/sk/gis-zsk/).

Môže Vás zaujímať:

Naháňačka ako z filmu: Páchateľ preliezol plot vojenskej nemocnice a už ho nebolo

Samé hijó a čihi: Furmanské preteky v Martinčeku

Župa tvrdí: Na prvé sneženie sme pripravení
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: ŽSK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM